default-image

Λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία του Λάνθιμου στο Λονδίνο

Πολιτισμός
Λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία του Λάνθιμου στο Λονδίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της πόλης θα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες.

Σε περίπτωση που αποτύχουν, η μοίρα προδιαγράφεται σκληρή, αφού μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται να ζήσουν στο δάσος.Όταν ένας άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο στο δάσος, όπου ζουν οι μοναχικοί, παραβιάζει τους κανονισμούς και καταφέρνει να ερωτευτεί...

Η δυσοίωνη αυτή ερωτική ιστορία είναι το θέμα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, The Lobster, η οποία βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και έκανε ακόμα μια λαμπερή πρεμιέρα στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης περπάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με τους πρωταγωνιστές της ταινίας - Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Μπεν Γουίσο και Αριάν Λαμπέντ.

Οι αφίσες της ταινίες -μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βρετανίας- βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους κινηματογράφους της πόλης, ενώ η ταινία συνοδεύεται και από μία έξυπνη διαφημιστική καμπάνια, η οποία μεταξύ άλλων καλεί τους σινεφίλ να κάνουν ένα τεστ για να δουν τι ζώο θα γίνουν εάν δεν καταφέρουν να βρουν ταίρι, δίνοντας παράλληλα «συμβουλές» για μία επιτυχημένη ερωτική σχέση.

Αξίζει να αναφερθεί πως και οι δύο προβολές της ταινίας για το κοινό είναι  sold out, όπως ήταν και η δημοσιογραφική προβολή η οποία είχε τόσο κόσμο, που επαγγελματίες οι οποίοι παρακολουθούν επί χρόνια το Φεστιβάλ ανέφεραν πως δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Η βραβευμένη ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου, μαζί με τον σκηνοθέτη της, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα. Ο ιδιαίτερα αγαπητός, κυρίως στην αγγλοσαξωνική σχολή κινηματογράφου, Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του με πρωταγωνίστριες τις Κέιτ Γουίνσλετ, Έμμα Στόουν και Ολίβια Κόλμαν.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News