default-image

Η Κολομβιανή Μις Υφήλιος… συνδετικός κρίκος κυβέρνησης-ανταρτών

Life
Η Κολομβιανή Μις Υφήλιος… συνδετικός κρίκος κυβέρνησης-ανταρτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κολομβιανή Παουλίνα Βέγκα - που πολύ πρόσφατα στέφθηκε Μις Υφήλιος - κάλεσαν οι αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), για να συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας.

Η Βέγκα θα συναντηθεί στην Αβάνα της Κούβας με μέλη της FARC ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των συνομιλιών.

Τονίζεται ότι η ίδια η Βέγκα είχε δηλώσει διαθέσιμη για να βοηθήσει στις συνομιλίες και σε κολομβιανή εφημερίδα είπε πως είναι «έτοιμη να μεταβεί στην Αβάνα ώστε να υπογραφεί η ειρηνευτική συμφωνία».

«Χαιρετίζουμε την πρότασή της να πάει στην Αβάνα και την καλούμε να ορίσει την επίσκεψή της για να την ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή της διαδικασίας των συνομιλιών, την πρόοδο και την τεράστια συμβολή που μπορούν να προσφέρουν όσοι θέλουν την ειρήνη αλλά και η ίδια», γράφουν οι FARC απευθυνόμενοι στη Βέγκα, σε ανακοίνωση που ανάρτησαν αργά την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας τους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις (pazfarc-ep.org).

Η 22χρονη Μις Υφήλιος είναι μοντέλο και φοιτήτρια σχολής διοίκησης επιχειρήσεων και φόρεσε το στέμμα της τον Ιανουάριο του 2015, κατά την 63η διοργάνωση των καλλιστείων στο Ντόραλ, κοντά στο Μαϊάμι, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η διάρκειας 50 ετών σύγκρουση στην Κολομβία, όπου έχουν εμπλακεί ο στρατός, αριστερές ένοπλες οργανώσεις ανταρτών, ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις αλλά και συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 220.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει 5,3 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που άρχισαν το Νοέμβριο του 2012 και διεξάγονται στην Αβάνα έχουν μέχρι στιγμής βοηθήσει να υπάρξουν συμφωνίες σε τρία από τα έξι κύρια σημεία της ατζέντας των συνομιλιών για την επίτευξη μιας τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News