default-image

Διάψευση από την Αίγυπτο για την απειλή σύλληψης της Αμάλ Κλούνεϊ

Life
Διάψευση από την Αίγυπτο για την απειλή σύλληψης της Αμάλ Κλούνεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια διάψευση έρχεται τώρα η Αίγυπτος να διαψεύσει πως απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στην Αμάλ Κλούνεϊ, σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ. Η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού δήλψσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι οι αιγυπτιακές αρχές απείλησαν να την συλλάβουν τον Φεβρουάριο του 2014, ενώ ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει μια έκθεση επικριτική για το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου.

«Οι Αρχές δεν εμπόδισαν την Κλούνεϊ να έρθει στην Αίγυπτο, δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να εμποδίζει την έλευσή της, τίποτα δεν εμποδίζει την είσοδό της (στη χώρα) οποιαδήποτε στιγμή» ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Mena.

Η Αμάλ Κλούνεϊ ανέλαβε συνήγορος ενός εκ των τριών φυλακισμένων δημοσιογράφων του Al Jazeera, οι οποίοι -όπως τονίζει- είναι θύματα των ίδιων παρατυπιών που η ίδια κατέγραψε στην έκθεση του Φεβρουαρίου του 2014 για την αιγυπτιακή Δικαιοσύνη.

Στην έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων, η Αμάλ Κλούνεϊ  ειδική σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογράμμιζε πως η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη πρέπει να καταστεί περισσότερο ανεξάρτητη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News