default-image

"Συμμαχία" Σκορσέζε - Τζάγκερ

Life
"Συμμαχία" Σκορσέζε - Τζάγκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίσως όλα ξεκίνησαν όταν ο Μικ Τζάγκερ συνέλαβε την ιδέα για μια ταινία που θα αφηγούταν ό,τι υπονοούσε ο φιλόδοξος τίτλος «History of music» μέσα από τη σαραντάχρονη φιλία δύο εργαζομένων της μουσικής βιομηχανίας. 

Και ίσως όλα άλλαξαν όταν η Disney είπε όχι, ενώ η Paramount προτίμησε να συνωμοτήσει με τον τηλεοπτικό κολοσσό HBO για να μετατρέψουν το πρότζεκτ σε σειρά. 

Ζητήθηκαν οι συγγραφικές υπηρεσίες του Τέρενς Γουίντερ, δοκιμασμένες σε εκπομπές όπως «Sopranos» ή «Boardwalk Empire», τον πιλότο του οποίου είχε σκηνοθετήσει ο Σκορσέζε, αναλαμβάνοντας και την παραγωγή. 

Το νερό μπήκε στ' αυλάκι και όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, οι δυο τους έχουν ήδη καταπιαστεί, ο μεν με το σενάριο και την παραγωγή, ο δε με την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του πιλοτικού επεισοδίου.

Ο Τζάγκερ θα είναι προφανώς η πηγή πολύτιμων εμπειριών και αφηγήσεων. Τίτλος πάντως, δεν ανακοινώθηκε. 

Πιο σίγουρο είναι ότι η σειρά θα τοποθετείται κάπου στο τέλος της δεκαετίας του 1970, όταν το ροκ παραχώρησε λίγο χώρο και στην ντίσκο με τον ηδονισμό της ή στο πανκ με την αυθάδειά του. 

Ο Μπόμπι Καναβάλε, που οι περισσότεροι είδαν στη «Θλιμμένη Τζασμίν» του Γούντι Aλεν, θα υποδύεται τον Ρίτσι Φινέστρα, πρόεδρο της δισκογραφικής American Century, ικανότατο κυνηγό ταλέντων, κάπως μπερδεμένο όμως έπειτα από μια καμπή στην εμπλουτισμένη με ναρκωτικά και αγωνία για τη νέα εποχή ζωή του. 

Ολα αυτά στέλνουν δονήσεις στη σχέση του με τη γυναίκα του, μια μποέμ τύπισσα που εργαζόταν σαν μοντέλο και την οποία υποδύεται η εξαφανισμένη Ολίβια Γουάιλντ («Δρ Χάουζ») ή σε εκείνη με το στενότερο συνεργάτη του, τον Ρέι Ρομάνο δηλαδή, γνωστό από τη σειρά Parenthood. 

Το καστ συμπληρώνουν οι Τζούνο Τεμπλ («Maleficent»), Τζακ Κουέιντ («The Hunger Games»), ο γιος του Μικ Τζάγκερ, Τζέιμς, και μια πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών. 

Δεν πρόκειται φυσικά για την πρώτη σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης που το ρίχνει στο τραγούδι. 

Το ίδιο το HBO είχε μεν παγώσει ένα παρόμοιο πρότζεκτ, το ντοκιμαντέρ όμως «Sonic Highways», που καταγράφει τις ηχογραφήσεις του τελευταίου άλμπουμ των Foo Fighters, φέρνει πολλά λεφτά στα ταμεία του. 

Το κανάλι Fox ετοιμάζει ήδη το «Empire» (οικογενειακό δράμα από την επικράτεια του χιπ-χοπ) και δεν πρόκειται να σταματήσει να προβάλλει το «Glee» πριν ολοκληρωθεί το 2015. Το «Nashville» του ABC έχει να κάνει με την κάντρι και διανύει την τρίτη του σεζόν. 

Και καθώς όλα τους απευθύνονται μάλλον στο ίδιο κομμάτι του κοινού, που έχει καιρό ακόμα μέχρι να διαχωριστεί με βάση αμιγώς μουσικά γούστα, η επιτυχία τους είναι πιθανό να κριθεί από τα σάουντρακ ή την εξασφάλιση μιας καλής συμφωνίας με τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.

Με τον Τζάγκερ και τον Σκορσέζε, επομένως, στις τάξεις της, η ακόμη άτιτλη σειρά του HBO που λέγαμε, ίσως δεν χρειάζεται να ανησυχεί και τόσο.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News