default-image

Στη "μικρή οθόνη" και η Σκάρλετ Γιόχανσον

Life
Στη "μικρή οθόνη" και η Σκάρλετ Γιόχανσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη, ουσιαστική, τηλεοπτική της προσπάθεια θα επιχειρήσει να κάνει η Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία έχει μικρή εμπειρία από τη «μικρή οθόνη» .

Την προσπάθεια της Γιόχανσον ανέλαβε να στηρίξει ο Βρετανός σεναριογράφος Christopher Hampton που θα προσαρμόσει, σε οκτώ ή εννέα επεισόδια, για την τηλεόραση το μυθιστόρημα της Ίντιθ Γουόρτον, "Custom of the country", του 1913, όπου περιγράφεται η άνοδος, στην υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης, της αδίστακτης Undine Spragg.

Η Γουόρτον έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ για το βιβλίο της «Η εποχή της αθωότητας», που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια την Μισέλ Φάιφερ.

Τα μυθιστορήματα της Ίντιθ Γουόρτον, που κατατάσσονται, επιδερμικά, στα «έργα εποχής», καταγράφουν την άγρια πάλη των τάξεων στην Αμερική του 1900, παρουσιάζοντας τις ακραίες κοινωνικές ανισότητες καθώς πάνω από το 40% του πληθυσμού ζούσε σε συνθήκες φτώχιας.

Τα κοινωνικά σχόλια της Γουόρτον για τους γάμους συμφέροντος εκθέτουν τη σκληρότητα και τη μάχη για επιβίωση. Οι γάμοι, στα βιβλία της, αποτελούν υπολογισμένες ανταλλαγές με σκοπό το κέρδος.

Πηγή: antenna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News