default-image

Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε 5 ώρες μετά από γυμνή φωτογράφιση

Life
Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε 5 ώρες μετά από γυμνή φωτογράφιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια εποχή που μισούσε, ή ορθότερα σνόμπαρε το ρομαντισμό, ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο διατράνωναν τον έρωτά τους με κάθε τρόπο. Όταν μάλιστα επέλεξαν για το εξώφυλλο δίσκου του Λένον μια φωτογραφία όπου φιλιόταν με τη Γιόκο στο στόμα, η θρυλική σήμερα φωτογράφος Άνι Λίμποβιτς ζήτησε να τους φωτογραφίσει να φιλιούνται γυμνοί. Και αυτοί δέχτηκαν. Ή περίπου...

Η φωτογράφιση έγινε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 στο διαμέρισμα του ζευγαριού απέναντι από το Central Park. H συμφωνία ήταν να δημοσιευτούν στο περιοδικό «Rolling Stone». To περιοδικό ήθελε να φωτογραφηθεί μόνος του ο Λένον, όμως αυτός επέμενε να είναι και η Γιόκο στη φωτογραφία, ακολουθώντας τη σύλληψη της Λίμποβιτς. Ξάπλωσαν στο πάτωμα, ο Λένον κουλουριάστηκε πάνω στη Γιόκο, η οποία όμως αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα της. Έτσι αυτή φωτογραφήθηκε με τα ολόμαυρα ρούχα της, με τον Λένον, σαν έμβρυο τυλιγμένο επάνω της, να τη φιλά τρυφερά στο μάγουλο.

Όταν ο Λένον είδε την Πολαρόιντ της εμβληματικής πλέον φωτογραφίας, είπε: «Αιχμαλωτίζει ακριβώς την ουσία της σχέσης μας». Πέντε ώρες μετά ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το Dakota Building, απέναντι από το Σέντραλ Παρκ. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News