default-image

Σε διπλή μαστεκτομή υπεβλήθη η Angelina Jolie

Life
Σε διπλή μαστεκτομή υπεβλήθη η Angelina Jolie

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αποκάλυψη ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο, προχώρησε η Angelina Jolie.

Σε άρθρο της με τίτλο "Η ιατρική επιλογή μου", που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Νew York Times", η Αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σ' αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

Η σταρ σημειώνει ότι η μητέρα της έφυγε στα 56 της χρόνια χτυπημένη από καρκίνο, ενώ υπέφερε μία ολόκληρη δεκαετία. Η ίδια αντιμετώπιζε 87% κίνδυνο να νοσήσει από καρκίνο μαστού και 50% από καρκίνο ωοθηκών. Οπότε επέλεξε τη διπλή μαστεκτομή - καθώς ο κίνδυνος γι' αυτού του είδους τον καρκίνο ήταν υψηλότερος - προκειμένου τα παιδιά της να την έχουν για περισσότερα χρόνια κοντά τους, απ' ό,τι είχε η ίδια τη μητέρα της. 

Η Angelina Jolie ελπίζει ότι με το άρθρο της και την πράξη της θα ωφελήσει κι άλλες γυναίκες. Αποκαλύπτει ότι η διαδικασία διήρκεσε τρεις μήνες, ενώ η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News