default-image

Ο κόσμος της μόδας θρηνεί τον Μισόνι

Life
Ο κόσμος της μόδας θρηνεί τον Μισόνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε σήμερα ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής μόδας Οτάβιο Μισόνι. Πριν από λίγες ημέρες είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο κοντά στο Μιλάνο με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο Μισόνι στα νεανικά του χρόνια είχε διακριθεί ως αθλητής του ανοικτού στίβου, με συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 1948 και επτά μετάλλια σε εθνικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ιταλία.

Το 1953 μαζί με τη σύζυγό του, Ροζίτα Τζελμίνι, ίδρυσε έναν οίκο μόδας ο οποίος διακρινόταν για τους ιδιαίτερους και εντυπωσιακούς συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων.

Όπως υπογραμμίζουν οι σχολιαστές, η διεθνής αναγνώριση ήλθε το 1967: κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας στη Φλωρεντία, τα μοντέλα είχαν φορέσει τα ενδύματα χωρίς στηθόδεσμο, για να μη δημιουργηθεί υπερβολική χρωματική αντίθεση.

Η ιδιαιτερότητα αυτή εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους των ξένων μέσων ενημέρωσης που, με τα ρεπορτάζ τους, ενίσχυσαν σημαντικά τη φήμη του ιταλικού οίκου μόδας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στάθηκαν σήμερα ιδιαίτερα στην αίσθηση του μέτρου και την ευγένεια του Μισόνι.

Τον Ιανουάριο του 2012, στη Βενεζουέλα, το μικρό τουριστικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο γιος του Βιτόριο Μισόνι μαζί τη σύζυγό του δεν έφτασε στον προορισμό του, χωρίς να βρεθούν όμως ίχνη προσθαλάσσωσης ή αεροπορικού ατυχήματος. Η εξαφάνιση του γιου του είχε καταβάλει σε μεγάλο βαθμό τον Ιταλό μόδιστρο.

Πηγή: news.in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News