default-image

Στην 9η θέση η ελληνική συμμετοχή στον Β' ημιτελικό της Eurovision

Πολιτισμός
Στην 9η θέση η ελληνική συμμετοχή στον Β' ημιτελικό της Eurovision

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ένατη θέση θα εμφανιστεί η ελληνική συμμετοχή με το «Alcohol is Free» που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, τη βραδιά του Β' ημιτελικού του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision,  στο Μάλμε της Σουηδίας, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Mία εβδομάδα νωρίτερα, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 16:00, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα video clip των τραγουδιών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό και θα μεταδωθούν από τη ΝΕΤ, με παρουσιάστρια τη Μαρία Κοζάκου.

Στην πρώτη εκπομπή θα προβληθούν τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Α' Ημιτελικό, καθώς και του Ηνωμένου Βασίλειου, της Ιταλίας και της Σουηδίας, ενώ στην δεύτερη τα τραγούδια του Β' Ημιτελικού καθώς και της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους Ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά, ενώ υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Για τους δύο ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. 

Στον Α' Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Σουηδία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. 

Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. 

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Β' ημιτελικό και τον τελικό, όχι όμως και στον Α' ημιτελικό.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, έχει ως εξής:

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ

1. Αυστρία

2. Εσθονία

3. Σλοβενία

4. Κροατία

5. Δανία

6. Ρωσία

7. Ουκρανία

8. Ολλανδία

9. Μαυροβούνιο

10. Λιθουανία

11. Λευκορωσία

12. Μολδαβία

13. Ιρλανδία

14. Κύπρος

15. Βέλγιο

16. Σερβία

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ

1. Λετονία

2. 'Αγιος Μαρίνος

3. Π.Γ.Δ.Μ.

4. Αζερμπαϊτζάν

5. Φινλανδία

6. Μάλτα

7. Βουλγαρία

8. Ισλανδία

9. ΕΛΛΑΔΑ

10. Ισραήλ

11. Αρμενία

12. Ουγγαρία

13. Νορβηγία

14. Αλβανία

15. Γεωργία

16. Ελβετία

17. Ρουμανία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News