default-image

Μάικλ Τζάκσον: "Έμοιαζε με ασθενή στο τελευταίο στάδιο"

Life
Μάικλ Τζάκσον: "Έμοιαζε με ασθενή στο τελευταίο στάδιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υπεύθυνοι για τις συναυλίες του Μάικλ Τζάκσον ήθελαν απεγνωσμένα να τους αποφέρει πολλά χρήματα γι' αυτό και ο διάσημος τραγουδιστής οδηγήθηκε πριν από την ώρα του στο θάνατο, είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο δικηγόρος της μητέρας του Μάικλ, Μπράιαν Πάνις, ο οποίος υποστήριξε ότι τα αφεντικά της AEG ήθελαν τόσο πολύ να γίνει η δουλειά που «δεν τους ένοιαζε ποιος θα χανόταν στην πορεία».

Στη 40 εκατομμυρίων δολαρίων μήνυσή τους, η μητέρα του Μάικλ, Κάθριν Τζάκσον, και η οικογένειά του υποστηρίζουν ότι η εταιρεία γνώριζε πολύ καλά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο τραγουδιστής εκείνη την εποχή, καθώς και την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, ωστόσο τον πίεζαν πολύ να υπογράψει για τα σόου στην O2 Arena του Λονδίνου.

Σαν έναν άνθρωπο που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μιας μακροχρόνιας ασθένειας περιέγραψε ο τραυματιοφορέας Ρίτσαρντ Σένεφ - ο πρώτος άνθρωπος που τον αντίκρισε όταν ο γιατρός του Κόνραντ Μάρεϊ κάλεσε τις πρώτες βοήθειες - το βασιλιάς της ποπ, τη νύχτα που ξεψύχησε στην έπαυλή του τον Ιούνιο του 2009.

«Ο ασθενής φορούσε πιζάμες. Ήταν πολύ χλομός και παρά, μα πάρα πολύ αδύνατος», κατέθεσε στο δικαστήριο ο Σένεφ. «Έμοιαζε πολύ άρρωστος», σημείωσε.

Εξάλλου ο δικηγόρος της οικογένειας, φανερά με ειρωνικό ύφος, είπε στο δικαστήριο ότι οι άνθρωποι της AEG πρέπει να ήταν οι μόνοι στον κόσμο που δε γνώριζαν - όπως υποστηρίζουν - για τον εθισμό του Μάικλ Τζάκσον στις ουσίες κα τα φάρμακα. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος έδειξε στους ενόρκους ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους κάποια από τα αφεντικά της AEG, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η αλήθεια.

Το Μάρτιο του 2009, πριν ακόμη ο Τζάκσον ανακοινώσει επίσημα τα σόου, ο διευθυντής της εταιρείας παραγωγής Ράντι Φίλιπς έγραψε στον πρώην διευθυντή της μητρικής εταιρείας, τονίζοντας ότι ο Μάικλ ήταν μεθυσμένος και αρνιόταν να απευθυνθεί στους θαυμαστές. «Είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», γράφει στο mail του ο Φίλιπς και συνεχίζει: «Πρόκειται για έναν συναισθηματικά παράλυτο και κατεστραμμένο άνθρωπο, γεμάτο απέχθεια και αμφιβολία για τον εαυτό του. Είναι τρομοκρατημένος μέχρι θανάτου».

Η εφημερίδα "The Sun" σε δημοσίευμά της αποκαλύπτει ότι, εκείνο τον καιρό, ο Μάικλ Τζάκσον έπινε έξι μπουκάλια κρασί την ημέρα ενώ κατά τη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε «παραλυτικός».

Η συνέχεια της δίκης αναμένεται "καυτή" καθώς ο δρ Κόνραντ Μιούρεϊ προβλέπεται να καθίσει ακόμη μια φορά στο εδώλιο του μάρτυρα, μόνο που τώρα δηλώνει αποφασισμένος να μην κρατήσει τίποτα κρυφό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News