default-image

Πέθανε ο τραγουδιστής Kevin Ayers

Life
Πέθανε ο τραγουδιστής Kevin Ayers

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 άφησε ο άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Kevin Ayers, μέλος των θρυλικών «Soft Machine».

Ο Ayers δραστηριοποιήθηκε στο βρετανικό προοδευτικό ροκ από το 1963, όταν αυτός και μερικοί φίλοι του σχημάτισαν το συγκρότημα «Wilde Flowers». Το 1966, μαζί με τον  Robert Wyatt ίδρυσαν την πρωτοποριακή ψυχεδελική μπάντα «Soft Machine» - δανειζόμενοι  το όνομα από την νουβέλα του William S. Burroughs.

Σύντομα οι «Soft Machine» ήταν μαζί με τους Pink Floyd του Syd Barrett τα δύο μεγάλα συγκροτήματα της νέας μουσικής σκηνής του Λονδίνου. Τον Φλεβάρη του 1967 κυκλοφόρησαν το υπέροχο σινγκλ «Love Makes Sweet Music» / «Feelin', Reelin' Squeelin», που παιζόταν συχνότατα από τους πειρατικούς σταθμούς και ήταν ένα από τα αγαπημένα του John Peel και της εκπομπής του Perfumed Garden.                                                                        

Το άλμπουμ «The Soft Machine» - που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του '68 - ήταν ένα από τα καλύτερα της περιόδου, έσφυζε από πρωτοποριακές ιδέες και το υλικό ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ,  ο Kevin Ayers αποχωρεί για να ακολουθήσει τον δικό του συναρπαστικό μουσικό δρόμο παίζοντας στο πλάι των Mike Oldfield, Steve Hillage, John Cale, Brian Eno, και Andy Summers (Police). Το 1980, ο Άγγλος καλλιτέχνης έκανε μερικές συναυλίες στις ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, το περνούσε στο κτήμα του στη Μαγιόρκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News