default-image

Κρυολιπόλυση: Μείωση του σωματικού λίπους

Γυναίκα & παιδί
Κρυολιπόλυση: Μείωση του σωματικού λίπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρυολιπόλυση μπορεί να γίνει το επόμενο «όπλο» στη μείωση του σωματικού λίπους και να προσφέρει μια αναίμακτη λύση σε παχύσαρκα άτομα, άντρες και γυναίκες, που αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα τοπικού πάχους. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο που συνίσταται στο πάγωμα των λιποκυττάρων αντί για τη θέρμανσή τους. Έναν σοβαρό και αξιόμαχο ανταγωνιστή φαίνεται να έχουν βρει δημοφιλείς επιλογές για την απαλλαγή από το περιττό λίπος, όπως η «κλασική» λιποαναρρόφηση και θεραπείες όπως η λιποδιάλυση.

Η κρυολιπόλυση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια μέθοδος κατά την οποία παγώνουν τα λιποκύτταρα και ενεργοποιείται η διαδικασία της λιπόλυσης. Μια μικρή συσκευή από την εταιρεία Ζeltiq σε σχήμα πιάτου με διάμετρο 3-4 εκατοστών εφαρμόζεται κατευθείαν επάνω στην περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα περιττού λίπους.


Ένας καθετήρας που φέρει την οπτική ίνα του λέιζερ εισάγεται κάτω από το δέρμα παγώνοντας τα λιποκύτταρα, ενώ φαρμακευτικές ουσίες όπως η καφεΐνη, η προκαΐνη, η πεντοξυφιλίνη κ.ά., που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές και συσφιγκτικές ιδιότητες, συμβάλλουν στη διάλυση των λιποκυττάρων. Η διάλυση του λίπους αρχίζει να παρατηρείται στους10C έπειτα από περίπου 20 λεπτά και τα λιποκύτταρα αποβάλλονται μέσω φυσικής διαδικασίας από τον οργανισμό.


Επειδή ενδέχεται να προκληθεί σχετικός πόνος στην περιοχή, η θεραπεία συνήθως εφαρμόζεται κατόπιν τοπικής αναισθησίας. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μέθοδος αυτή δεν καταστρέφει τους γύρω ιστούς και τις φλέβες, και δεν τραυματίζει τα νεύρα και τα οστά της περιοχής. Η μη επεμβατική αυτή τεχνική είναι πιο αποτελεσματική στα σημεία με έντονα προβλήματα τοπικού πάχους επειδή επιτυγχάνει βαθύτερη διείσδυση στον λιπώδη ιστό ουσιών προκαλώντας υπεραιμία και βοηθώντας στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.


Αν οι κλινικές μελέτες εξακολουθήσουν να είναι επιτυχημένες, η μέθοδος αυτή μπορεί να προσφέρει μια νέα αποτελεσματική επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν τρόπο ώστε να απαλλαγούν από το περιττό λίπος χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.


πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News