Μητέρες – νικήτριες της ζωής στην πανδημία

Γυναίκα & παιδί
Μητέρες – νικήτριες της ζωής στην πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την γιορτή της Μητέρας web-event στις 9 Μαΐου από τη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Αττικό Νοσοκομείο, και το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διοργανώνουν ένα web-event για την γιορτή της Μητέρας στις 9 Μαϊου 2021, που εφέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της πανδημίας.

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ έχει αναλάβει με επιτυχία τη διαχείριση εγκύων και λεχωϊδων με λοίμωξη COVID-19,  με παγκόσμιες πρωτιές, όπως με ενδομήτριες επεμβάσεις κατά την κύηση, τοκετό σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού αλλά και με τη διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής σε μητέρα που ήταν διασωληνωμένη λόγω βαριάς πνευμονίας από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Σε αυτή τη γιορτή το σύνθημά μας είναι «Μητέρες-Νικήτριες της Ζωής» και μιλάει για πρώτη φορά η γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη, καθώς και άλλες γυναίκες που γέννησαν στο Αττικό Νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από λοίμωξη COVID-19. Επίσης, θα μιλήσουν μητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β' Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο, που στήριξαν τον αγώνα των γυναικών αυτών να γεννήσουν με ασφάλεια.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου και το Ίδρυμά του είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε την μουσική του για να προβληθεί τόσο η ελπίδα που δίνουν οι μητέρες όσο και η υπερπροσπάθεια όλου του υγειονομικού προσωπικού για την αίσια έκβαση της απρόσμενης περιπέτειάς τους. Η εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας γίνεται στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ στη Μαιευτική και Γυναικολογία 2021» και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΕΚΠΑ. Την γιορτή θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Α.Μ. Δημόπουλος, η Διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ Καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου και ο Πρόεδρος του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», Επ. Καθηγητής κ. Χαλβατσιώτης.

Συνδεθείτε: https://www.conferre.tv/miterattikon

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News