Πώς να απαλλαγείτε άμεσα από τα σπυράκια

Γυναίκα & παιδί
Πώς να απαλλαγείτε άμεσα από τα σπυράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυπνάτε ένα πρωί και ένα ενοχλητικό σπυράκι έχει καταφέρει, με το «καλημέρα», να σας χαλάσει τη διάθεση! Πως, λοιπόν, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό, άμεσα;

Διαβάστε αυτά που πρέπει να κάνετε, αλλά και όσα… δεν πρέπει να κάνετε:

Do: O πάγος

Αν αισθάνεστε πόνο και πρήξιμο στο σημείο που βρίσκεται το σπυράκι, χρησιμοποιήστε ένα παγάκι. Τυλίξτε το με ένα μαλακό πανί και ακουμπήστε στο πρόσωπο σας για 3-4 λεπτά. Επαναλάβετε ξανά μέσα στην μέρα. Θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο.

Do: Απλώστε μίγμα ασπιρίνης

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, το βασικό συστατικό ενάντια στην ακμή. Λιώστε την ασπιρίνη με ένα κουτάλι και μερικές σταγόνες νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε απευθείας στο σπυράκι.

Don't: Τα χέρια ποτέ στο πρόσωπο

Μην τρίβετε, ξύνετε, γενικά μην ακουμπάτε τα χέρια σας στο πρόσωπο σας. Ναι είναι δύσκολο αλλά είναι πολύ σημαντικό αφού προκαλεί μόλυνση στο δέρμα.

Don't: Mην ξηραίνετε υπερβολικά την ερεθισμένη περιοχή

Δεν έχει να κάνει με τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιείτε αλλά με την ποσότητα που απλώνετε. Ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, άρα τα προϊόντα ενάντια στην ακμή πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο και σε σωστές δοσολογίες.

Don't: Mην τρώτε οστρακοειδή

Έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωση οστρακοειδών, λόγω του ιωδίου που περιέχουν, επιβαρύνει το δέρμα με ακμή οπότε καλό είναι να τα αποφύγετε.

Do: Ελέγξτε ποιες τροφές σας προκαλούν φλεγμονή

Ένα hamburger αργά το βράδυ ίσως παρατηρήσετε να σας προκαλεί ακμή την άλλη μέρα. Παρατηρήστε με τι αντιδρά ο οργανισμός και ελαττώστε αυτές τις τροφές.

Don't: Mην τα σπάσετε

Αντισταθείτε και μην τα σπάσετε. Αν πάλι το κάνετε, ο σωστός είναι με μια πετσέτα που θα έχετε βρέξει με λίγο ζεστό νερό και στην συνέχεια εφαρμόστε την θεραπεία σας κανονικά.

Don't: Μην πιστεύετε κάθε DIY κόλπο που διαβάζετε

Τα DIYs μας αρέσουν, δεν αρέσουν όμως πάντα και την επιδερμίδα μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προκαλούν επιπλέον ερεθισμό και επιβαρύνουν την υγεία του δέρματος.

Don't: Μην επιλέξετε το πιο ισχυρό καθαριστικό προσώπου

Όσο κι αν το πρόβλημα επιμένει, το καθαριστικό σας πρέπει να είναι απαλό, ώστε τα προϊόντα που εφαρμόζετε τοπικά, να μπορούν να διεισδύσουν πιο βαθιά το δέρμα και να είναι περισσότερο αποτελεσματικά.

Πηγή: bovary.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News