default-image

Ταβερναράκης: Μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέοι;

Κρήτη
Ταβερναράκης: Μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος επιστήμονας διεθνούς κύρους ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, πρόεδρος του ΙΤΕ και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, απαντά με απλότητα και μοναδική ευγένεια σε ερωτήσεις που αφορούν την καθημερινή μας ζωή, αλλά πηγάζουν μέσα από την επιστήμη.

Ο κ. Ταβερναράκης υποδέχτηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας την Ανδριανή και μαζί συζήτησαν αναφορικά με το πώς μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το μυαλό μας. Απαντά πώς μέσα στα εργαστήρια καθημερινά δεκάδες νέοι άνθρωποι νικούν με την έρευνα τους τις θανατηφόρες ασθένειες και πώς μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέοι.

- Μπορεί να γίνει έρευνα στα χρόνια της οικονομικής ανέχειας και να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα;

- Λύνεται το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης;

- Αποκωδικοποιούνται οι μηχανισμοί γήρανσης ώστε να μπορούμε με τη βοήθεια της επιστήμης να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής και σε μεγάλη ηλικία

- Τι διαφορετικό κάνει το ΙΤΕ και μένει στην κορυφή τόσα χρόνια;

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ζητήματα τα οποία αναλύει ο πρόεδρος του ΙΤΕ. Επίσης εκμυστηρεύεται ότι όπως όλα τα παιδιά, έτσι κι εκείνος, ήταν από τη φύση του περίεργος και είχε την τύχη να έχει καλούς δασκάλους τόσο στο σχολείο όσο και στο πανεπιστήμιο που τον βοήθησαν να εξελιχθεί και να γίνει ο επιστήμονας που είναι σήμερα.

Κι όλα αυτά όχι σε κάποιο μακρινό απρόσιτο διαφορετικό τόπο, αλλά στην Κρήτη, στο Ηράκλειο με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που έχει ο τόπος μας και η Ελλάδα γενικότερα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, σπούδασε, αναγνωρίστηκε και συνεχίζει να διαπρέπει και να κρατά το κύρος του ΙΤΕ ψηλά εκεί που του αξίζει να βρίσκεται -στα κορυφαία ερευνητικά κέντρα του κόσμου.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News