default-image

Σούπερ μάρκετ Φαιστός: Επιμένουμε κλειστά τις Κυριακές

Κρήτη
Σούπερ μάρκετ Φαιστός: Επιμένουμε κλειστά τις Κυριακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τίθεται όλο και περισσότερο το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας. Επανέρχεται έντεχνα συνεχώς από την Τρόικα, η οποία στην πραγματικότητα εκφράζει την επιθυμία και το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.

Οι στόχοι είναι πολλοί και εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε όλοι μας, ότι σκοπό έχουν να ελέγξουν την αγορά συντρίβοντας τις μικρές επιχειρήσεις, μέσα από την εγκαθίδρυση ολιγοπωλιακών συνθηκών και πρακτικές συμφωνημένων τιμών και «προσφορών», αλλά και να ανατρέψουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων, επιβάλλοντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απλήρωτη εργασία και τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια.

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου στη μικρή κλίμακα που υλοποιείται σήμερα, δεν προσέφερε αύξηση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα, αντίθετα αύξησε το λειτουργικό κόστος σφίγγοντας περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της  μικρομεσαίας επιχείρησης.

Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι πόσες μέρες και ώρες θα είναι ανοικτά τα καταστήματα. Το πρόβλημα ήταν και είναι τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, πόσο θ' αντέξουμε ακόμα, αφού πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης.

Επίσης το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ανάπαυση, στον ελεύθερο χρόνο, στην προσωπική και οικογενειακή ζωή για μας αποτελεί πάγια θέση και πρακτική.

Τα ΣΟΥΠΕΡ & ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΦΑΙΣΤΟΣ για όλους τους λόγους που προαναφέραμε, επιμένουν και παλεύουν, ενάντια στις Πολυεθνικές και στα Ξένα συμφέροντα και τώρα.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ 'ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ'.

''ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ''.

ΥΓ. Το  Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την απόφαση 100/2017 ακυρώνει ως αντισυνταγματική την απόφαση με την οποία επιτρεπόταν η προαιρετική λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News