default-image

Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

Γυναίκα & παιδί
Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγιορείτικη συνταγή, Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη την οποία αναδημοσιεύουμε από τον ιστότοπο vimaorthodoxias.gr και σας προτείνουμε, είναι εύκολη στην παρασκευή με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.

Υλικά:

750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο

400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

1 κ. γ. ζάχαρη

1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει

2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές

3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά

4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News