Γυναίκα

Ρολό σοκολάτας με χαλβά

Ένας καταπληκτικός, νηστίσιμος συνδυασμός, νοστιμότατος... που αξίζει να δοκιμαστεί αποδεικνύοντας ότι νηστεία δε σημαίνει περίοδος χωρίς νόστιμα γλυκά, σοκολατένια και μη!

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

200 γρ. χυμός πορτοκαλιού (2 μεγάλα πορτοκάλια)

200 γρ. ταχίνι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.σ. κακάο (δική μου παρέμβαση)

350-400 γρ. χαλβά του μπακάλη, σε κυβάκια

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και το κακάο και περιμένουμε 2-3 λεπτά έως ότου λιώσει.

Ανακατεύουμε καλά, με μια σπάτουλα σιλικόνης, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει λείο.

Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα μίγμα παχύρρευστο και καλά ομογενοποιημένο.

Τέλος, προσθέτουμε τον χαλβά και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μίγμα.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο ή έως ότου στερεοποιηθεί.

Εάν θέλουμε να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα βάζουμε στην αρχή για 1-2 ώρες στην κατάψυξη και μετά στο ψυγείο.

Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.

Διατηρείται στο ψυγείο για να μην μαλακώσει.

TIPS

* Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε αλλά και αποξηραμένα βυσινάκια που του δίνουν μια μοναδική υπόξινη νοστιμιά. Πιο συγκεκριμένα με αναποφλοίωτα αμύγδαλα ή φιστίκια γίνεται εκπληκτικός.

Πηγή: tantekiki

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια