default-image

Σκληρό video για το σεξισμό κατά των γυναικών

Γυναίκα & παιδί
Σκληρό video για το σεξισμό κατά των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κανείς από εμάς δεν είναι ίσος, έως ότου όλοι είμαστε ίσοι». Ενα «απίστευτα ισχυρό» βίντεο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες, καλώντας τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση κατά του σεξισμού.

Ένα βίντεο που ρίχνει φως στην ανισότητα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε ολόκληρη τη ζωή τους, επισημαίνοντας ότι εκείνες που πλήττονται περισσότερο είναι αυτές που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις οργανώσεις The ONE Campaign και Don't Panic, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα βιώσει σωματική ή / και σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής της, και σχεδόν το ένα τρίτο των κοριτσιών σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες είναι παντρεμένες από την ηλικία των 15 ετών.

Το βίντεο - που ονομάζεται Poverty is Sexist (η φτώχεια είναι σεξιστική) επικεντρώνεται στα «όχι» που ακούνε καθημερινά οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Διάφορα σενάρια προβάλλονται, από ένα κορίτσι που γεννιέται με την αρνητική χροιά του «δεν» είναι αγόρι, μέχρι το κορίτσι που εξαναγκάζεται σε ανήλικο γάμο.

«Κανείς από εμάς δεν είναι ίσος, έως ότου όλοι είμαστε ίσοι» λέει στο τέλος το βίντεο, ζητώντας από τους πολίτες να πάρουν θέση. Κάθε σκηνή είναι βασισμένη σε ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη σημερινή κοινωνία, δήλωσαν οι δημιουργοί του.

«Δεν χρειάζεται να είσαι ένα κορίτσι που ζει στην Ουγκάντα για να καταλάβεις πώς θα ένιωθες αν σου έλεγαν ότι δεν μπορείς να πας σχολείο επειδή σου ήρθε η περίοδος» εξήγησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του βίντεο, Μέγκαν Μποντ.

«Δεν χρειάζεται να είσαι μια γυναίκα στο Κονγκό για να φανταστείς πώς θα αισθανόσουν αν σου στερούσαν τη δυνατότητα πάρεις τραπεζικό δάνειο, επειδή δεν έχεις σύζυγο».

«Το μήνυμά μας μέσα από αυτή την καμπάνια και την ταινία είναι ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να αφήνουμε τις γυναίκες που στερούνται στερούνται των πολιτικών δικαιωμάτων τους από τη συζήτηση» πρόσθεσε η Μποντ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News