Γυναίκα

Εξομολογείται την εμπειρία της με το χάπι της άμβλωσης

Αρκετά διαδεδομένο στην Αμερική , ευρέως οικείο στη Μεγάλη Βρετανία (όπου άλλωστε τα ποσοστά εκτρώσεων είναι πολύ υψηλά) και νεοφερμένο στην Ελλάδα το χάπι της άμβλωσης είναι μία καινούργια επιλογή που προτείνουν οι γυναικολόγοι σε γυναίκες.

Αρκετά διαδεδομένο στην Αμερική , ευρέως οικείο στη Μεγάλη Βρετανία (όπου άλλωστε τα ποσοστά εκτρώσεων είναι πολύ υψηλά) και νεοφερμένο στην Ελλάδα το χάπι της άμβλωσης είναι μία καινούργια επιλογή που προτείνουν οι γυναικολόγοι σε γυναίκες, οι οποίες έχουν αποφασίσει ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αλλά και αρκετές έρευνες που συναντάμε στο διαδίκτυο το «χάπι άμβλωσης» προσφέρει σίγουρο αποτέλεσμα αν χορηγηθεί το πολύ 70 ημέρες, δηλαδή 10 εβδομάδες μετά την ημέρα της σύλληψης, ενώ μία γυναίκα μπορεί να το πάρει αμέσως μόλις αντιληφθεί ότι είναι έγκυος.

Παράλληλα η χορήγηση του δεν είναι απαραίτητο να γίνει σε κλινική υπό την επίβλεψη κάποιου γιατρού και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται αναισθησία. Εξαντλώντας όμως τα «πλεονεκτήματα» μιας τέτοιας επιλογής, το παρεμβατικό και σκληρό πρόσωπο του συγκεκριμένου φαρμάκου δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Στην δυτική Ευρώπηόλο και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να εμπιστεύονται αυτή την εναλλακτική προκειμένου να τερματίσουν «διακριτικά», γρήγορα και πάνω απ' όλα αθόρυβα την κύηση, πιθανόν δειλιάζοντας να μιλήσουν ανοιχτά για την εγκυμοσύνη τους στον σύντροφο ή στην οικογένεια τους. Ποιες είναι όμως οι παγίδες πίσω από μία τέτοια φαινομενικά ασφαλή απόφαση;

Οι γυναικολόγοι τονίζουν ότι το χάπι,το οποίο στην ουσία αποτελείται από την χορήγηση στον οργανισμό δύο συγκεκριμένων χημικών ουσιών με κάποιες ώρες διαφορά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λαμβάνεται αν έχουν περάσει 10 εβδομάδες από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Επίσης,οι ορμονικές παρενέργειες είναι ιδιαίτερα ισχυρές και περιλαμβάνουν από τον πλήρη αποσυντονισμό του κύκλου της περιόδου και τις αλλαγές στο σχήμα του στήθους της γυναίκας μέχρι δυνατούς πόνους και καταθλιπτικές τάσεις.

Και αυτό που ακούγεται ίσως αντιμετωπίσιμο μέσα από τα λόγια των γιατρών ή τις γραμμές ενός κειμένου, ζωντανεύει πολύ πιο άγρια μέσα από διάφορες αφηγήσεις πραγματικών προσώπων σε ιατρικά forums σχετικά με το συγκεκριμένα ζήτημα.

Μία κοπέλααπό την Ιρλανδία, εκεί όπου το χάπι είναι πραγματικά «διάσημο» αφού οι εκτρώσεις σε κλινικές είναι αυστηρά κατακριτέες από την συντηρητικήΚαθολική κοινωνία, μίλησε για τις έντονες παρενέργειες του χαπιού στον οργανισμό της.

«Οι πόνοι ήταν τόσο φρικτοί που νόμιζα ότι θα πεθάνω», γράφει σε ένα ιατρικό forum η Emily, και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι εμετοί κράτησαν για ολόκληρες μέρες».

Στη συνέχεια, κι αφού οι δυνατές κράμπες και η αιμορραγία υποχώρησαν, η Emily άρχισε να νιώθει τη διάθεση της να πέφτει συνεχώς, να μην έχει όρεξη για τίποτακαι να βιώνει βαθιά συναισθήματα μεταμέλειας, τα οποία αδυνατούσε να ελέγξει. Σύμφωνα με την ίδια, τα συναισθήματα αυτά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Το χάπι κοστίζει περίπου 800 λίρες, κάτι λιγότερο δηλαδή από 1000 ευρώ. 

Πηγή: womantoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια