Γυναίκα

Ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ο Δήμος Χερσονήσου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας [European Mobility Week 2016], διοργανώνει ποδηλατάδα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, εορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο (car free day).

Ο Δήμος Χερσονήσου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας [European Mobility Week 2016], διοργανώνει ποδηλατάδα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, εορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο (car free day).

Η ευρωπαϊκή εκστρατεία για το 2016 επικεντρώνεται στο θέμα 'Έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα - μία επένδυση στην Ευρώπη'.  

H  εκκίνηση της ποδηλατάδας, θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 μ.μ. στο Δημαρχείο στις  Γούρνες [ΠΑΒΓ] - στο Ηρώο.

Σημειώνεται ότι σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο, ο Δήμος Χερσονήσου θα μεριμνήσει με περιορισμένο αριθμό ποδηλάτων, ως εκ τούτου θα τηρηθεί  αυστηρή  σειρά προτεραιότητας.

Διαδρομή

Κάθε συμμετέχων πριν την εκκίνηση, θα πρέπει να παραδώσει το σχετικό έγγραφο [το οποίο θα υπάρχει στη Γραμματεία],  περί ανάληψης της ευθύνης συμμετοχής στον αγώνα, ο ίδιος προσωπικά.  

Επιπρόσθετα κρίνεται υποχρεωτική η ύπαρξη κράνους.  

Η ποδηλατοβόλτα θα ξεκινήσει δίπλα από το χώρο του Δημαρχείου στις Γούρνες στο Ηρώο στις 17.00  και θα ακολουθήσει πορεία ανατολικά μέχρι το Συνεδριακό κέντρο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στροφή  αριστερά και πορεία προς τη θάλασσα,    όπως  φαίνεται και στο σχέδιο με την  μπλε γραμμή.  

Στον παραλιακό δρόμο η Ομάδα, θα λάβει χώρα στροφή δεξιά και πορεία  προς την ανατολή, μέχρι το δυτικό τοίχο του  ξενοδοχείου AMIRANDES  που θα είναι η πρώτη στάση.  

Στην Α' Στάση θα υπάρχει τραπέζι με ομπρέλα για τους εθελοντές και θα διανεμηθούν αναψυκτικά & νερά  στους συμμετέχοντες. Θα υπάρξει μικρό διάλειμμα για να συγκεντρωθούν και πάλι οι συμμετέχοντες.   

Με το τέλος του διαλλείματος  η βόλτα θα ξεκινήσει και πάλι, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο δυτικά, μέσα από την Πρώην Αμερικάνικη Βάση, μπροστά από το ενυδρείο και θα κατευθυνθούν οι Ποδηλάτες προς το χώρο κάτω από τις κατασκηνώσεις (πρώην ΠΙΚΠΑ).  

Στο  χώρο [Β' Στάση] θα υπάρχει παρόμοια εγκατάσταση με την προηγούμενη, με εθελοντές για την αντίστοιχη προσφορά νερού - αναψυκτικού.

 Μετά το απαραίτητο διάλλειμα  για να συγκεντρωθούν οι συμμετέχοντες, η πορεία συνεχίζεται ανατολικά μέχρι το Ενυδρείο, και στη συνέχεια δεξιά και οι Ποδηλάτες ανηφορίζουν μέχρι τον χώρο τερματισμού (ίδιος με της εκκίνησης).

Μετά το πέρας της ποδηλατοβόλτας, οι συμμετέχοντες επιστρέφουν  τα ποδήλατα - αφορά όσους έχουν παραλάβει από το Δήμο -  και στη γραμματεία θα γίνει διανομή στους 'Μικρούς Συμμετέχοντες ' κάποιου αναμνηστικού.   

Στο χώρο θα υπάρχει χορηγία κάποιου εδέσματος.

Θα ακολουθήσει Ομιλία από τον κ. Γ. Λιονάκη, Πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α), αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια.  

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2813 404 641.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια