default-image

Τα μπαχαρικά που είναι σύμμαχοι ομορφιάς

Γυναίκα & παιδί
Τα μπαχαρικά που είναι σύμμαχοι ομορφιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί οι καλλυντικές κρέμες και λοσιόν να υπόσχονται ανανεωμένη, νεανική επιδερμίδα και λαμπερά μαλλιά υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι για να ενισχύσουμε ένα καλό αποτέλεσμα .

Ένας από αυτούς είναι και τα μυρωδικά μπαχαρικά  που χάρη στα συστατικά αποτελούν ένα ισχυρό σύμμαχο στη μάχη της ομορφιάς

Όσο δυσάρεστο είναι στη μυρωδιά τόσο ευεργετικό αποδεικνύεται για την ομορφιά και κυρίως για τα μαλλιά. Το σκόρδο, πλούσιο σε κυστεΐνη, δυναμώνει την τρίχα και σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βοηθήσει προληπτικά κατά της τριχόπτωσης.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα για τα μαλλιά αναμειγνύοντας ? κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη με 55 γραμμάρια ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων γα 30 δευτερόλεπτα και κάντε με τη μάσκα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με νερό.

Πλούσια σε βιταμίνη Α και C, τόσο το τσίλι όσο και η πάπρικα και το πιπέρι καγιέν είναι ιδανικά για την για την επιδερμίδα και το σώμα. Προσπαθήστε να προσθέτετε πιπέρι στα γεύματά σας ή κάντε απολέπιση σώματος με πιπέρι καγιέν ανακατεμένο με αλάτι.

Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του ο κουρκουμάς είναι άλλο ένα μπαχαρικό που υπόσχεται να χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα σας, χάρη στα θρεπτικά συστατικά του.

Ενδεικτικά αναμείξτε ένα κουταλάκι από το ινδικό μπαχαρικό μαζί με 3 κουταλιές γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και λίγες σταγόνες μέλι και φτιάξτε μια υπέροχη μάσκα προσώπου. Σε περίπτωση ακμής αντικαταστήστε το γάλα με γιαούρτι.

Γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση, η κανέλα υπόσχεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τον ήλιο και το περιβάλλον στην επιδερμίδα σας.

Προσθέτοντας ένα κουταλάκι κανέλα στον καφέ σας ή στα δημητριακά σας θα αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα αναζωογονήσει το δέρμα σας.

Οι ειδικοί συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση 4 γραμμαρίων μαραθόσπορου για την αντιμετώπιση της ευαίσθητης επιδερμίδας. Για την περίπτωση των μαλλιών μπορείτε να πολτοποιήστε μαραθόσπορο να ανακατέψετε με βραστό νερό για μια ενυδατική μάσκα ώστε να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα και να ενδυναμώσετε την τρίχα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News