Γυναίκα

Τι φανερώνουν οι ρυτίδες για την υγεία σας

Γνωρίζετε ότι κάποιες ρυτίδες οφείλονται επειδή γελάτε με όλη σας τη καρδιά ή επειδή κάθεστε πολύ ώρα στον ήλιο. Αυτό όμως, που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι οι ρυτίδες σας μπορούν να σας αποκαλύψουν επίσης κάποια ανησυχητικά σημάδια για την υγεία σας.

-Είστε σε κίνδυνο για οστεοπόρωση.

Σύμφωνα με μελέτη, οι πολύ βαθιές ρυτίδες είναι δείγμα χαμηλής οστικής πυκνότητας.

-Έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι γυναίκες που φαίνονται νεότερες από ότι είναι, τείνουν να έχουν και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Leiden στο Ιατρικό Κέντρο στην Ολλανδία. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που προέρχονταν από οικογένειες με πολλά χρόνια ζωής, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ρυτίδες σε σχέση με άλλα άτομα της ίδιας ηλικίας.

-Τρώτε πάρα πολλή ζάχαρη.

Όταν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, δημιουργούνται κάποιες ουσίες, οι οποίες χωρίζουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες. Αντί γλυκά, προσπαθήστε να τρώτε φρούτα, ώστε και τη ζάχαρη να αποφύγετε και να ενυδατώσετε το σώμα σας.

-Έχετε πολύ άγχος.

Όταν βρίσκεστε σε μια κατάσταση έντονου στρες, έχετε την τάση να δημιουργείτε βαθιές ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια σας και στο μέτωπο σας. Επιπρόσθετα,  όταν έχετε πολύ άγχος το σώμα σας αντλεί μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, η οποία διασπά το κολλαγόνο του δέρματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια