default-image

Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο

Γυναίκα & παιδί
Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολαύστε νόστιμα και τραγανά κριτσίνια όλες τις ώρες και παντού. Ιδανικά για κάθε πάρτι.

Για 4-6 άτομα

125 γραμμάρια τυρί τριμμένο

άσπρο πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

300 γραμμάρια αλεύρι

150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 αυγό

αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης

μαργαρίνη για το βουτύρωμα

1 κρόκο αυγού

Λίγο κύμινο

2 -3 κουταλιές της σούπας σουσάμι

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το βάζετε στο μίξερ.

Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό και το τυρί.

Ζυμώνετε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και μοσχοκάρυδο.

Την σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβετε σε λουρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνετε κυλινδρικό σχήμα.

Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο και το γάλα και αλείφετε τα κριτσίνια τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με ρίγανη.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τ' αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάτε σε σχάρα.

Τα κριτσίνια ταιριάζουν τόσο με κρασί, όσο και με μπύρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News