default-image

Tips για να καθαρίσετε τα ψεύτικα κοσμήματά σας

Γυναίκα & παιδί
Tips για να καθαρίσετε τα ψεύτικα κοσμήματά σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλές φορές αγοράζουμε ψεύτικα κοσμήματα, επειδή μας έχει εντυπωσιάσει το σχέδιο τους αλλά και λόγω της χαμηλής τους τιμής. Ειδικά αυτή την περίοδο που οι τιμές των κοσμημάτων όλο και ανεβαίνουν, πολλές από εμάς καταφεύγουν στην εύκολη λύση, για να συνεχίσουν να είναι μέσα στην μόδα!

Δυστυχώς όμως, γνωρίζουμε πως δεν κρατάνε και για πολύ το όμορφο τους χρώμα, μιας και μαυρίζουν ή ακόμη χειρότερα παίρνουν αυτό το τελείως αντιαισθητικό πράσινο χρώμα, το οποίο επηρεάζει φυσικά και το δέρμα μας. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις εσύ για αυτό;

Σας δίνουμε δύο πολύ αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα κοσμήματα σας και να φαίνονται και πάλι σαν καινούρια!

Χρησιμοποίησε αλάτι και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχουμε δει ότι κάνει θαύματα, σε πολλούς τομείς της καθαριότητας. Το ίδιο αποτελεσματική λοιπόν είναι και για να διώξει την μαυρίλα από τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια και όλα σου τα αξεσουάρ.

Για να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο λοιπόν, θα πρέπει να πάρεις έναν μεταλλικό δίσκο ή έστω ένα πιάτο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, αρκεί να βεβαιωθείς πως το αλουμινόχαρτο δεν είναι σχισμένο.

Ρίξε τώρα επάνω του μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Έπειτα, ζέστανε ένα φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων σου για λιγότερο από 2 λεπτά και άδειασε το και αυτό επάνω στον δίσκο. Φυσικά αυτό που μένει τώρα, είναι να ανακατέψεις καλά τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να το αφήσεις για 1 λεπτό να σταθεροποιηθεί.

Στην συνέχεια, βάλε μέσα τα αξεσουάρ που έχουν πρόβλημα. Το μείγμα θα οξειδώσει την αμαύρωση από τα κοσμήματα σου, ενώ το αλουμίνιο θα τραβήξει την μαυρίλα. Τέλος, μόλις δεις ότι έχουν καθαρίσει, δηλαδή μετά από περίπου 1 λεπτό, βγάλτα και σκούπισε τα καλά με ένα στεγνό και μαλακό πανί.

Χρησιμοποίησε κέτσαπ

Εδώ έχουμε μια ακόμη πιο σύντομη διαδικασία, μιας και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις λίγη κέτσαπ στα σημεία εκείνα που έχει αλλάξει το χρώμα προς το γκριζοπράσινο και να τα τρίψεις καλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τέλος, σκούπισε τα με ένα καθαρό πανάκι και αν χρειαστεί επανέλαβε την διαδικασία.

Extra tip: Αν έχεις αλλεργία στα fake κοσμήματα, μπορείς πριν τα φορέσεις να περάσεις στο εσωτερικό τους (κυρίως για δαχτυλίδια και βραχιόλια), μια καλή στρώση από ένα διάφανο μανό. Έτσι, θα σταματήσεις την αντίδραση τους με το δέρμα σου!

Πηγή: ediva

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News