default-image

Ικανότητες που πρέπει να αποκτήσετε

Γυναίκα & παιδί
Ικανότητες που πρέπει να αποκτήσετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα, την δουλειά μας ή την ανατροφή μας, ο καθένας θα πρέπει να διαθέτει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με όλους τους άλλους ανθρώπους γύρω του.

Όχι δεν εννοώ να έχει δύο χέρια και δύο πόδια, δεν μιλάω για εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Αλλά για κάποιες ικανότητες που μπορούμε όλοι να καλλιεργήσουμε και να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

1. Η ικανότητα του να ακούτε αυτό που δεν θέλετε!

Μερικές φορές από τους φίλους, την οικογένεια και-σε σπάνιες περιπτώσεις-από αγνώστους ακούμε να μας λένε τι πραγματικά σκέφτονται για τη ζωή μας. «Είσαι σε έναν δυστυχισμένο γάμο,» λένε, ή, «Είσαι τόσο νευρικός για το τι πρόκειται να συμβεί με τη δουλειά σου και καταστρέφεις την κάθε στιγμή που περνάμε μαζί.»

Σε απάντηση, μπορούμε να χαμογελάσουμε σφιχτά και να πούμε, «αυτό είναι κάτι για να σκεφτώ!» Μια άλλη επιλογή; Να συμφωνήσουμε μαζί τους για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, μόνο για να πάμε στο σπίτι και να περάσουμε σε μια στιγμή αυθόρμητης συναισθηματική αμνησίας.

Μπορείτε να αποδεχτείτε ότι διαφωνείτε με τη γνώμη τους , αλλά ακόμα κι έτσι, εμπλουτίζετε τον εαυτό σας και το πώς σας βλέπει κάποιος εκτός της κατάστασης. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να καταλήξετε σε συμφωνία μαζί τους, η οποία είναι όταν θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τον εαυτό σας και να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε σχετικά.

2. Η ικανότητα του να αναγνωρίζετε την φωνή του μυαλού σας!

Ξέρετε για ποια φωνούλα λέμε... έτσι δεν είναι; Επικρίνει ό, τι κάναμε κι ό,τι δεν κάναμε. Στη συνέχεια, κρίνει και τους γύρω μας και έπειτα.... σας λέει να ανησυχείτε για το χαλασμένο σας αυτοκίνητο ή για το σπίτι σας που μπορεί να καεί ή να χάσετε τη δουλειά σας, λόγω μιας ξαφνικής ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία. Και τέλος σας επισημαίνει ότι σπαταλάτε το χρόνο σας.

Αυτή η φωνή είναι σα να μιλάμε με το «εγώ» μας. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να αναγνωρίσετε ότι είναι οι σκέψεις για τη ζωή και τη ζωή σας - τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε πραγματικά να ζείτε.

3. Η ικανότητα του να μάθετε ότι τα προβλήματα δεν είναι πάντα για κακό!

Έχετε περάσει όλα τα χρόνια στο σχολείο σας λύνοντας προβλήματα που σας επιβάλλονται. Μάθατε ότι τα προβλήματα θα σας βοηθήσουν να μάθετε και επειδή δεν ήταν κάτι εύκολο, δεν τα είδατε πότε θετικά! Οι άνθρωποι δεν τρελαίνονται να λύνουν προβλήματα στην πραγματικότητα. Βρείτε την λύση σε κάθε πρόβλημα και αν χρειάζεστε, ζητείστε βοήθεια.. Δεν είστε πλέον στο σχολείο για να κάνετε μόνοι σας τις πράξεις και να τρελαίνεστε μέχρι να βρείτε τη λύση!

4. Η ικανότητα του να προσέχετε τι εύχεστε!

Για σκεφτείτε εάν όλες οι επιθυμίες σας γινόντουσαν τώρα πραγματικότητα, η ζωή θα ήταν τέλεια. Για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα, οι άνθρωποι που τα έχουν όλα είναι σε κλινικές αποτοξίνωσης, στα δικαστήρια για διαζύγια και σε φυλακές. (Εντάξει δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά η απόλυτη ευτυχία δεν υπάρχει, ούτε η τέλεια ζωή!)

Αυτό συμβαίνει γιατί η καλή τύχη έχει «παρενέργειες», όπως ακριβώς τα φάρμακα που διαφημίζονται στην τηλεόραση. Βασικά, κάθε εξωτερικό πράγμα που βασιζόμαστε επάνω του για να μας κάνει να νιώσουμε καλά, έχει τη δύναμη να μας κάνει να νιώθουμε και άσχημα. Για να προσελκύσετε κάτι που θέλετε και θα σας κάνει τόσο χαρούμενους όσο νομίζετε,μπορεί να έχει και την αρνητική του πλευρά, απλώς δεν την σκεφτόμαστε. Η χαρά, δεν είναι το νόημα, απλά είναι το σημείο που βοήθα να φτάσουμε στο στόχο μας.

Πηγή: k-mag.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News