default-image

Τάρτα με καπνιστό σολομό

Γυναίκα & παιδί
Τάρτα με καπνιστό σολομό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. νερό

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. σολομός καπνιστός

1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

2 τεμ. Αβγά

150 γρ τυρί κρέμα

100 γρ. τριμμένη π0αρμεζάνα

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

Λίγο αλάτι-πιπέρι

Σε ένα μπολ βαζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, τα ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας. Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα καλά, ακουμπώντας καλά τη ζύμη στην πλάτη της ταρτιέρας κι αφήνοντας να προεξέχει ζύμη από τα τοιχώματα.

Την τρυπάμε με πιρούνι παντού (για να μη μας φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα), κόβουμε προσεκτικά τη ζύμη που προεξέχει περιμετρικά της ταρτιέρας και αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο μας), αφήνουμε λίγο να κρυώσει , την κόβουμε και την σερβίρουμε.

Πηγή: chefoulis. gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News