default-image

Πέντε ενδείξεις ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα κατάρρευσης

Γυναίκα & παιδί
Πέντε ενδείξεις ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα κατάρρευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τρελοί, γρήγοροι και όπως είναι φυσικό μας εξαντλούν και μας φτάνουν στα όριά μας. Το άγχος, το στρες και οι ψυχοσωματικές παθήσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα απολύτως για να απαλλαγούμε από αυτά. Έρχονται όμως και κάποιες στιγμές που ο οργανισμός κυριολεκτικά… κρασάρει και χρειάζεται ένα διάλειμμα για ανεφοδιασμό και συγκρότηση.

Παρακάτω, σας έχουμε κάποιες ενδείξεις, που μαρτυρούν ότι το άγχος σας είναι πολύ περισσότερο από το επιτρεπτό... και σας  «χτυπάει» το καμπανάκι!

1. Απώλεια μαλλιών: Ίσως να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό μας είναι η απώλεια μαλλιών. Και δεν εννοούμε φυσικά κάποιες τουφίτσες οι οποίες είναι απολύτως φυσιολογικό να πέφτουν, αλλά μεγάλες ποσότητες. Το άγχος συνήθως ευθύνεται για την γυροειδή αλωπεκία, η οποία είναι μία μορφή αυτοάνοσου νοσήματος όπου ο οργανισμός επιτίθεται στους θύλακες της τρίχας και τους καταστρέφει. Αν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε τα ωραία σας μαλλάκια, χαλαρώστε. Επιβάλλεται!

2. Ρινορραγία: Μία αρκετά δυσάρεστη κατάσταση, ειδικά όταν έρχεται απροειδοποίητα και σε ακατάλληλη στιγμή. Σύμφωνα με έρευνες, το άγχος συνδέεται κατά πολύ με τη συγκεκριμένη πάθηση, καθώς λόγω αυτού αυξάνεται η πίεση του αίματος με τα γνωστά αποτελέσματα.

3. Απώλεια μνήμης: Δυσκολεύστε να θυμηθείτε τον αριθμό του τηλεφώνου σας, ραντεβού, ακόμα και λεπτομέρειες από μία ιστορία που μόλις ακούσατε; Μην ανησυχείτε, δεν πάσχετε από αλτσχάιμερ, απλώς ο ιππόκαμπός σας έχει υποστεί βλάβη! Ο ιππόκαμπος είναι η περιοχή του εγκεφάλου η οποία ελέγχει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Το άγχος απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία βλάπτει τη λειτουργία του. Για να επανέλθει λοιπόν η μνήμη σας, είναι σημαντικό να βρείτε την αιτία του άγχους σας. Αν κι εδώ που τα λέμε, μερικές φορές είναι καλύτερο να ξεχνάμε κάποια πράγματα.

4. Υπερβολική εφίδρωση: Ένα από τα πιο συνηθισμένα αποτελέσματα του άγχους είναι η έντονη εφίδρωση σε παλάμες και πόδια. Η λύση είναι φυσικά η μείωση του άγχους. Επειδή αυτό όμως από μόνο του είναι δύσκολο να γίνει, βάλτε στη ζωή σας την άσκηση και πιο συγκεκριμένα τη γιόγκα!

5. Τάση για εμετό: Ο εμετός είναι μία ακραία απόδειξη έντονου άγχους, καθώς τα άτομα που υποφέρουν από αυτό, νιώθουν ναυτία καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λύση σε αυτό είναι η ξεκούραση, αρκετά υγρά, μιας και ο εμετός προκαλεί αφυδάτωση και φυσικά ηρεμία.

Πηγή: gr.news.yahoo.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News