default-image

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Γυναίκα & παιδί
Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο εμπορίου      

Γάλα 2 ποτήρια νερού μεγάλα      

Σιμιγδάλι 6 κουταλιές σούπας γεμάτες      

Τυρί φέτα 500 γρ.      

Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας      

Πιπέρι λευκό 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό      

Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού      

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε να διαλυθεί το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε ένα  μεγάλο ταψί, στρώνουμε τα περισσότερα φύλλα στον πάτο, ρίχνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (4 φύλλα).

Αλείφουμε με λίγο λιωμένη μαργαρίνη, τρυπάμε την πίτα με ένα καλαμάκι σε διάφορα σημεία ώστε να βγαίνει ο αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος και τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 έως 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή: chefoulis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News