default-image

Γλυκό κουταλιού σταφύλι

Γυναίκα & παιδί
Γλυκό κουταλιού σταφύλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Σταφύλι σουλτανίνα 1 κιλό      

Ζάχαρη 700 γρ.      

Νερό 250 γρ.      

Χυμός λεμονιού 1/2 λεμόνι      

Βανίλιες ή αρμπαρόριζα 1 τεμ ή 2 φύλλα      

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι. Σε κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση σταφύλι, μία στρώση ζάχαρη και το νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι και προς το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες ή τα φύλλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού για να αποκτήσει ξανθό χρώμα.

Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι στάζοντας μια σταγόνα με ένα κουταλάκι σε ένα πιάτο (αν μείνει σταθερή η σταγόνα και δεν απλώσει είναι έτοιμο),το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε σε βάζα αποστειρωμένα. Διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος ,περίπου για 6-7 μήνες.

Πηγή: chefoulis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News