default-image

Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου;

Γυναίκα & παιδί
Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι άραγε ο μαγικός αριθμός; Όπως συμβαίνει με όλα όσα έχουν να κάνουν με την επιδερμίδα σου δεν υπάρχει κοινός κανόνας για όλους.

Εξαρτάται πάντα από τον τύπο δέρματος που έχεις.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και βγάζεις συχνά σπυράκια και κοκκινίλες τότε θα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου μόνο μία φορά την ημέρα. Αυτό πρέπει να γίνεται γιατί πλένοντάς το περισσότερο μπορεί να το «στραγγίσεις» από τα φυσικά του έλαια. Το πρωί καλό είναι να πλένεις απλά το πρόσωπό σου χωρίς σαπούνι ή κάποιο άλλο προϊόν. Ο καλός καθαρισμός πρέπει να γίνεται το βράδυ όπου η επιδερμίδα σου είναι γεμάτη μικρόβια και βρωμιές.

Αν έχεις κανονική ή λιπαρή επιδερμίδα

Όταν έχεις λιπαρή επιδερμίδα τα έλαια εμφανίζονται τη νύχτα όσο κοιμάσαι. Έτσι πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου οπωσδήποτε το πρωί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα έλαια μαζί με τα καυσαέρια και τη βρωμιά της ατμόσφαιρας αναμειγνύονται και έτσι είναι πολύ σημαντικό να πλένεις το πρόσωπό σου και το βράδυ.

Αν γυμνάζεσαι στη διάρκεια της ημέρας

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις το πρόσωπό σου μετά από μία δύσκολη προπόνηση που σε κάνει να ιδρώνεις πολύ. Ο ιδρώτας φράζει τους πόρους πράγμα που δεν είναι καθόλου καλό για την επιδερμίδα σου. Επίσης είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου και μία καθαρή πετσέτα για να σκουπίζεσαι μετά την προπόνησή σου.

Αν φοράς μακιγιάζ

Ότι τύπο επιδερμίδας κι αν έχεις όταν βάφεσαι καθημερινά πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δύο φορές κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Την πρώτη φορά πρέπει να βγάζεις το μακιγιάζ και τη δεύτερη να πλένεις με ένα σαπούνι το πρόσωπό σου. Αν βλέπεις υπολείμματα μακιγιάζ όταν σκουπίζεις το πρόσωπό σου με την πετσέτα τότε δεν έχεις κάνει όσο καλή δουλειά θα έπρεπε να είχες κάνει.

Πηγή: faysbook.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News