default-image

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Γυναίκα & παιδί
Μαρμελάδα δαμάσκηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Δαμάσκηνα 1.2οο γρ. (στρογγυλά)      

Ζάχαρη 1 κιλό      

Νερό 2 φλιτζάνια του τσαγιού      

Αρμπαρόριζα 2 κλωναράκια      

Λεμόνι 1 κουτάλι της σούπας τον χυμό του      

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα δαμάσκηνα, βγάζουμε τα κοτσανάκια τους (αν έχουν) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι με μια τρυπητή κουτάλα, τοποθετημένο μέσα σε μεγάλο μπολ, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και αφήνουμε τον χυμό τους να πέφτει μέσα στο μπολ.

Πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα πατώντας με το σύρμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το νερό την ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε και τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα μαζί και τον χυμό τους και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας σε σιγανή φωτιά πάντα. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει.

Προσθέτουμε προς το τέλος το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Δοκιμάζουμε αν έτοιμη ρίχνοντας σε ένα ποτήρι με νερό μια κουταλιά από την μαρμελάδα μας κι αν κάτσει στον πάτο είναι έτοιμη. Βγάζουμε από την φωτιά, αδειάζουμε την μαρμελάδα σε ταψί και την βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 7 -8 λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα επιπλέον υγρά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και την βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα. Αφήνουμε να κρυώσει και κλείνουμε τα βάζα, βάζοντας στην επιφάνεια από τα καπάκια αντικολλητικό χαρτί (και 2 σταγόνες κονιάκ προαιρετικά). Φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και μπορεί να διατηρηθεί  για 7 - 9 μήνες.

Πηγή: chefoulis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News