default-image

Μαγιονέζα νηστίσιμη

Γυναίκα & παιδί
Μαγιονέζα νηστίσιμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Πατάτα 1 τεμ μέτρια και βρασμένη      

Μουστάρδα σε σκόνη 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού      

Σπορέλαιο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού      

Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού      

Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι      

Νερό παγωμένο 6-7 κουταλιές της σούπας      

Εκτέλεση:

Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει σε μια κατσαρόλα με νερό. Στην συνέχεια την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ή την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Την κόβουμε σε τεμάχια και την βάζουμε στο μπλέντερ, μαζί  με το αλάτι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και 3-4 κουταλιές παγωμένο νερό ή 1-2 παγάκια.

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην μας κόψει η μαγιονέζα και μόλις το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε σταγόνα -σταγόνα το λάδι. Ενδιάμεσα με την προσθήκη λαδιού, προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κουταλιές παγωμένου νερού.

Πηγή: chefoulis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News