default-image

Τραγανές μπουκιές με κιμά

Γυναίκα & παιδί
Τραγανές μπουκιές με κιμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαχταριστές μπουκιές που μπορείτε να ετοιμάσετε αρκετές ημέρες πριν το πάρτι και να τις φυλάξετε άψητες και σκεπασμένες στην κατάψυξη. Την ημέρα του πάρτι απλά ξεπαγώστε τες και ψήστε τες την τελευταία στιγμή. Σερβίρετε τις μπουκιές µε σάλτσα γιαουρτιού ή µε πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Υλικά:

1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας

600 γραµµ. μοσχαρίσιος κιμάς, δύο φορές περασμένο στη μηχανή του κιμά

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 καρότο τριμμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γραµµ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρµεζάνα

Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων, αλάτι  -  πιπέρι

Ροδίζουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για 5΄-6΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς και να μείνει στεγνός. Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση. Πασπαλίζουμε µε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε κάθετα σε 5 λωρίδες μέχρι κάτω και λαδώνουμε κάθε λωρίδα µε πινέλο. Τη διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολό. Λαδώνουμε το πουράκι και τσιμπάμε τα ανοίγματα στα πλάγια. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα (βγαίνουν πολλά, περίπου 75 μπουκιές) τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC για 15'-20', να ροδίσουν καλά.

Πηγή: argiro.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News