Στέφανος Τσιτσιπάς: «Νιώθω σαν καλλιτέχνης, κι έτσι θέλω να με βλέπουν κι οι άλλοι»

Life
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Νιώθω σαν καλλιτέχνης, κι έτσι θέλω να με βλέπουν κι οι άλλοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο μετά τη νίκη του επί του Οφνερ, μίλησε για την επόμενη «μάχη» κόντρα στον Αλκαράθ, ενώ δήλωσε «καλλιτέχνης» εντός κορτ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» με 3-0 τον Οφνερ (7-5, 6-3, 6-0) και πάει την προσεχή Κυριακή για τον «τελικό» στους «8» με Αλκαράθ. Μιλώντας για το παιχνίδι του και πώς εκφράζει την προσωπικότητά του ενός κι εκτός κορτ, ο Έλληνας τενίστας ανέφερε ότι νιώθει καλλιτέχνης. Ενώ χαρακτήρισε τον Αλκαράθ ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο.

Για την πορεία του μέχρι τώρα: «Το 1ο μου παιχνίδι δεν ήταν καλό αλλά σταδιακά ανέβηκα στο τουρνουά και κράτησα τη συγκέντρωση μου. Σήμερα διάβασα το παιχνίδι του αντιπάλου μέσα από τα ράλι και αντιλήφθηκα πως παίρνει πόντους μέσα από τα συνεχή γκειμ. Στην αρχή το σερβίς μου δεν ήταν καλό, αλλά βελτιώθηκε.»

Για το πως εκφράζει την προσωπικότητα του εντός κι εκτός κορτ: «Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να παίξεις, το παιχνίδι σου επιτρέπει να είσαι απίστευτα δημιουργικός, να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Η προσωπικότητα μου βγαίνει μέσα από το παιχνίδι, από τον τρόπο που παίζω. Νιώθω σαν καλλιτέχνης, κι έτσι θέλω να με βλέπουν κι οι άλλοι»

Τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Αλκαράθ: «Είναι ένας παίκτης που κρατάει υψηλή ένταση στο παιχνίδι του. Δεν έχει κενά και δεν δίνει πόντους εύκολα. Έχει ενέργεια, είναι παντού στο κορτ και το βλέπεις αυτό στα ράλι και στις ρουτίνες που έχει μέσα στο παιχνίδι. Επίσης η διάθεση του, το χαμόγελο του τον βοηθάει μέσα στο παιχνίδι. Είναι πλέον ο πιο δύσκολος αντίπαλος για όλους μας, μας πιέζει να γίνουμε καλύτεροι. Όσες περισσότερες φορές τον συναντήσω τόσο καλύτερα, μου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να τον κερδίσω»

Για το ότι θα παίξουν νύχτα: «Δεν νομίζω ότι έχω ξαναπαίξει μαζί του νύχτα. Δεν αλλάζει κάτι. Μου αρέσει όταν η μπάλα αναπηδά με λίγη περισσότερη επιτάχυνση στο χώμα, αλλά τη νύχτα δεν συμβαίνει τόσο πολύ αυτό.»

Για το τι του έλειπε σε προηγούμενα παιχνίδια με τον Κάρλος: «Τα μεγάλα χτυπήματα είναι ένα στοιχείο που δεν είχα με μεγάλη ποιότητα στους προηγούμενους αγώνες μαζί του. Στην κοινή προπόνηση πριν λίγες μέρες μαζί του ένιωσα καλά μέσα στο γήπεδο. Παίξαμε ένα γεμάτο σετ και ένιωσα καλά, μπορούσα και του αντιστεκόμουν και του έβαζα πίεση συνεχώς. Μου φάνηκε διαφορετικό από παλιά. Βέβαια αυτό ήταν προπόνηση, είναι διαφορετικό από τους αγώνες που είσαι μόνος σου στο κορτ. Προσπαθώ να τον αντιμετωπίζω όσο πιο συχνά γίνεται ακόμα και σε προπόνηση».

Για το πόσο ήρεμος είναι σε αυτό το τουρνουά: «Είναι ωραίο συναίσθημα να έχεις ηρεμία, είναι κάτι που επιζητούν πολλοί αθλητές όταν ξεκινά και τελειώνει ένας αγώνας και δεν έχουν μεγάλες διακυμάνσεις. Αυτή η ισορροπία είναι κάτι πολύ γλυκό, μου φέρνει μια ωραία αίσθηση. Είναι κάτι που έχει κάνει πολύ καλά ο Ναδάλ τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να πω ότι πολλοί από τους τίτλους που έχει κατακτήσει και τα ρεκόρ που έχει σπάσει έχουν να κάνουν πάρα πολύ με την ψυχολογία του και τον τρόπο που επανέρχεται μετά από δύσκολες στιγμές μέσω της ηρεμίας του».

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News