Μέχρι ποια ηλικία μπορεί να κάνει παιδί ένας άνδρας; - Πόσο χρονών είναι ο γηραιότερος πατέρας;

Life
Μέχρι ποια ηλικία μπορεί να κάνει παιδί ένας άνδρας; - Πόσο χρονών είναι ο γηραιότερος πατέρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 29χρονη σύντροφος του Αλ Πατσίνο, Noor Alfallah, περιμένει παιδί, το τέταρτό του και το πρώτο της γυναίκας του 83χρονου σταρ

Η ανδρική γονιμότητα είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους ερευνητές. Κυρίως γιατί παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες κατακόρυφη μείωση στα επίπεδα α) συγκέντρωσης σπερματοζωαρίων, β) συνολικού αριθμού σπερματοζωαρίων, γ) κινητικότητας και δ) τεστοστερόνης.

Η συνθήκη έχει φτάσει στο σημείο που προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι αιτίες δεν ήταν σαφείς, έως την πρόσφατη μελέτη που έδωσε συγκεκριμένη λίστα.

Λίγες ώρες μετά, έγινε γνωστό πως η 29χρονη σύντροφος του Αl Pacino, Noor Alfallah, περιμένει παιδί. Θα είναι το τέταρτο του 83χρονου σταρ και το πρώτο της γυναίκας που πριν τον Pacino, είχε σχέση με τον Mick Jagger, επίσης μέλος του Old Dad Crew του Hollywood. Tου 'συλλόγου' δηλαδή, των stars που απέκτησαν παιδί σε πολύ μεγάλη ηλικία.

Πριν τα νέα του Pacino, στο Νο1 ήταν ο Robert De Niro.

Ο Pacino έχει ένα παιδί που είναι 33 χρόνων και δυο που είναι 22.

H Julie Marie έχει μητέρα την acting coach, Jan Tarrant. Οι Anton James και Olivia γεννήθηκαν στις 25/1 του 2001 από τη Beverly D'Angelo, με την οποία μοιραζόταν τη ζωή του ο Scarface από το 1997 έως το 2003.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο μεγαλύτερος σε ηλικία celebrity που απέκτησε παιδί είναι ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς, ο οποίος είχε γίνει πατέρας για πέμπτη φορά σε ηλικία 88 χρόνων. Είχε δηλώσει και ότι «το σεξ είναι πάνω από όλα σε μια σχέση».

Εν τω μεταξύ, ο Anthony Quinn, τον οποίον συμβολικά θεωρούμε Έλληνα, είχε αποκτήσει το 5ο παιδί του στα 81. Άρα ανήκει και αυτός στο club με τους γηραιότερους γονείς.

Κάπως έτσι, μετατοπίστηκε το ενδιαφέρον για την υγεία του σπέρματος, με μια νέα ερώτηση να κυριαρχεί.

Μέχρι ποια ηλικία μπορεί να κάνει παιδί ένας άνδρας;

Η απάντηση που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι πως η παραγωγή του σπέρματος δεν διακόπτεται ποτέ.

Ωστόσο, από την ηλικία των 35 χρόνων αρχίζει η φθίνουσα πορεία στην ποιότητα και γίνεται πιο έντονη στα 50.

Για να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο, χρειάζεται υγιεινή διατροφή (και δη πλούσια σε αντιοξειδωτικά), περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, καθόλου κάπνισμα και να διατηρείται δροσερή η βουβωνική χώρα, δεδομένου ότι οι όρχεις παράγουν το καλύτερο σπέρμα όταν είναι ελαφρώς πιο δροσεροί από το υπόλοιπο σώμα.

Ως προς αυτό βοηθά να μη φορούν οι άνδρες πολύ στενά ρούχα, να μην ακουμπούν το laptop στην αγκαλιά τους και να μην κάθονται για μεγάλες χρονικές περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αυστραλός Les Colley είναι αυτός που αναφέρεται ως «ο γηραιότερος πατέρας» στα Guinness World Records: απέκτησε παιδί στα 92 του χρόνια -και 10 μήνες.

Τo Old Dad Crew του Χόλιγουντ

Πολλοί είναι οι stars των καλλιτεχνικών σκηνών των ΗΠΑ που έγιναν γονείς και αργότερα στη ζωή τους. Ξεχωρίζει η περίπτωση του Steve Martin, ο οποίος έχει ένα παιδί: καλωσόρισε τη Mary το 2012, στα 67 του. Όπως έχει δηλώσει «έως τότε ήμουν εγωιστής και με ενδιέφερε μόνο η καριέρα μου».

Τη λίστα των γηραιότερων πατεράδων του Hollywood την “έφτιαξε” ο Charlie Chaplin, ο οποίος είχε 11 παιδιά. Το μικρότερο το απέκτησε σε ηλικία 73 χρόνων.

Πάμε να δούμε κάποιους, εξ όσων έχει για παρέα.

O Robert De Niro προηγήθηκε του Pacino

Ο 79χρονος superstar καλωσόρισε τη Gia Virginia Chen-De Niro στις 6 Απριλίου του 2023. Είναι το πρώτο του παιδί που αποκτά με τη σύντροφο του Tiffany Chen, σταρ του tai chi που πιστεύεται πως είναι 45 χρόνων.

Συνολικά, είναι το έβδομο παιδί του.

Πρώτη φορά έγινε πατέρας το 1976, όταν υιοθέτησε την κόρη της Diahnne Abbott, δηλαδή της γυναίκας που έκανε την πρώτη πρόταση γάμου. Η Drena είναι σήμερα 51 χρόνων και ήταν εκείνη που έκανε τον De Niro για πρώτη φορά παππού (το 2003).

Το πρώτο βιολογικό παιδί του “Ταξιτζή” με την Abbott είναι ο 46χρονος σήμερα, Raphael Eugene, ο οποίος έδωσε στον πατέρα του άλλα τρία εγγόνια.

Ακολούθησαν τα δίδυμα Julian και Aaron από τη σχέση του (1988-1996) με την ηθοποιό Toukie Smith το 1995, ο Elliot (ο οποίος διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού) από το γάμο του με την Grace Hightower το 1997 και η Helen Grace το 2011 (με τη Hightower συμφώνησαν να αποταθούν σε παρένθετη). Το 2018 το ζευγάρι χώρισε, με τον De Niro να συνεχίζει τη ζωή του με την Chen.

Ο Mick Jagger είναι πατέρας ενός 6χρονου αγοριού

Έχει 8 παιδιά, 5 εγγόνια και 3 δισέγγονα. Που είναι πολύ κοντά στην ηλικία από το νεαρότερο παιδί του.

Ο Deveraux Octavian Basil είναι σήμερα 6 χρόνων. Δηλαδή, τον απέκτησε ο Jagger στα 77 του. Η σύντροφος του, μπαλαρίνα Melanie Hamrick ήταν 29.

To μεγαλύτερο σε ηλικία, παιδί του frontman των Rolling Stones είναι η 52χρονη Karis Hunt. Γεννήθηκε στις 4/11 του 1970. Μητέρα της είναι η τραγουδίστρια Marsha Hunt, η οποία ήταν παντρεμένη όταν σύναψε σχέση με τον Jagger, που το 1970 γνώρισε την Bianca Pérez-Mora Macias.

O μόνος γάμος που έχει κάνει ήταν με την Bianca στο Σεντ Τροπέ της Γαλλίας, το Μάιο του 1971. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους απέκτησαν το πρώτο του -κοινό- παιδί, την Jade Sheena Jezebel. Χώρισαν το 1978, όταν η Bianca αποφάσισε πως δεν αντέχει άλλο τις απιστίες του.

Από το 1977 ήταν με την Jerry Hall.

Η Εlizabeth Scarlett γεννήθηκε το 1984, ο James Leroy Augustin το 1985, η Georgia May το 1992 και ο Gabriel Luke Beauregard το 1997.

Ενώ ζούσε με τη Hall, ο Jagger είχε τριετή σχέση με την Carla Bruni. Του είπε το ‘αντίο’, όταν έμαθε πως η Luciana Gimenez Morad, μοντέλο από τη Βραζιλία, περιμένει το παιδί του. Ο Lucas Maurice Morad γεννήθηκε το 1999.

Εκείνη τη χρονιά κρίθηκε ως άκυρος και παράνομος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας ο ανεπίσημος γάμος που είχαν κάνει οι Jagger και Hall στο Μπαλί της Ινδονησίας, το 1990.

Από το 2001 και για 13 χρόνια ο superstar ήταν μαζί με την σχεδιάστρια μόδας L’Wren Scott, η οποία αυτοκτόνησε το 2014. Του άφησε ό,τι της ανήκε. Έκτοτε ο Jagger είναι με την μπαλαρίνα Melanie Hamrick. Δεκαοκτώ (18) χρόνια μετά τη γέννηση του τελευταίου του παιδιού, υποδέχθηκε -στα 73 του- τον Deveraux Octavian Basil.

Παρεμπιπτόντως, ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ronnie Wood απέκτησε δίδυμα το 2016, στα 69 του.

O Clnt Eastwood γενικά… αποκτούσε παιδιά

Η πρωτότοκη του Clint Eastwood, Laurie, γεννήθηκε το 1954, εν αγνοία του ηθοποιού/σκηνοθέτη/παραγωγού. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, παντρεύτηκε την Margaret Neville Johnson το 1953, την οποία είχε γνωρίσει λίγους μήνες νωρίτερα σε blind date.

Πριν παντρευτεί, είχε εξωσυζυγική σχέση (με μέλος θεατρικής ομάδας στην οποία μετείχε ο Eastwood) και ‘προϊόν’ της ήταν η Laurie. Η μητέρα της, τη γέννησε και την έδωσε για υιοθεσία, χωρίς να ενημερώσει τον πατέρα της. Όλα αυτά γράφτηκαν στα media.

To ζευγάρι που υιοθέτησε το κορίτσι, έχει πει πως ο ηθοποιός ήξερε τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση, πριν τη νέα χιλιετία απέκτησε σχέση με την πρωτότοκη του.

Ενώ ήταν παντρεμένος με τη Johnson (πήραν διαζύγιο το 1984), καλωσόρισαν τον Kyle (1968) και την Alison (1972). Δεν σταμάτησε ωστόσο, ποτέ να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις, με έντυπα να αναφέρουν πως είχε συμφωνήσει με τη Johnson να ‘χουν ‘ανοιχτό γάμο’.

Μεταξύ των δεσμών που δημιούργησε ήταν κι εκείνος με την stuntwoman, Roxane Tunis που γέννησε τη Kimber Lynn, το 1974.

Το 1975 (και ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος) άρχισε να ζει στο ίδιο σπίτι με την ηθοποιό και σκηνοθέτη, Sondra Locke, σχέση που διέρρευσε στα media το 1978.

H Locke διέκοψε δυο εγκυμοσύνες. Είχε δηλώσει πως δεν ήθελε να έχουν εκείνη για μητέρα. Χρόνια μετά αποκαλύφθηκε πως ο Eastwood ήταν απόλυτος ότι δεν χωρούσε παιδί στη σχέση τους. Χώρισαν προς τα τέλη του ‘80 -και ενώ ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είχε αποκτήσει άλλα δυο παιδιά.

Το 1986 έγινε πατέρας για πέμπτη φορά, όταν η σύντροφος του -αεροσυνοδός- Jacelyn Reeves γέννησε τον Scott. Mε την ίδια γυναίκα απέκτησε το 1998 και την Kathryn Ann.

Με τη δεύτερη σύζυγο του, τη Βρετανίδα ηθοποιό Frances Fisher καλωσόρισαν την Francesca το 1993.

Το 1996 παντρεύτηκε την παρουσιάστρια ειδήσεων Dina Rouiz και τον ίδιο χρόνο γεννήθηκε η Morgan. Ο πατέρας της ήταν 66 χρόνων.

O Jeff Goldblum έγινε πρώτη φορά πατέρας στα 60+

Στα 71 ο ηθοποιός και μουσικός δηλώνει πως περνάει υπέροχα ως πατέρας δυο μικρών παιδιών: του 8χρονου Charlie και της 6χρονης River. Έχει ομολογήσει ότι στα προηγούμενα χρόνια της ζωής του δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ιδιαίτερα, να αποκτήσει παιδιά. “Δεν είχα αυτό το όραμα για τον εαυτό μου. Δεν έχω ανίψια, ενώ δεν είχα δει ποτέ γέννα”.

Όλα αυτά άλλαξαν στη σχέση του με την 40χρονη -Ολυμπιονίκη στην ενόργανη γυμναστική- Emily, στον τρίτο του γάμο (Patricia Gaul 1980-1985 και Geena Davis 1987-1991).

Εδώ οφείλουμε να πούμε πως είναι πολλοί οι stars που απέκτησαν παιδιά στα 60+, με χαρακτηριστικά τα ονόματα των Nick Nolte, George Lucas, Warren Beatty, Paul McCartney, Rod Stewart και Michael Douglas.

Ο Richard Gere συνεχίζει στα 70+

O πρώτος ήταν με τη Cindy Crawford. Διήρκεσε από το 1991 έως το 1995. Δεν απέκτησαν παιδί. Ακολούθησε εκείνος με το πρώην μοντέλο και ηθοποιό, Carey Lowell. Έγινε πατέρας για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2000, όταν γεννήθηκε ο Homer James Jigme Gere.

Το Σεπτέμβριο του 2013 το ζευγάρι χώρισε και πέρασε την επόμενη τριετία στα δικαστήρια -η υπόθεση έφτασε έως το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και τακτοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016.

Δυο χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε την Ισπανίδα ακτιβίστρια Alejandra Silva -είχαν συμπληρώσει 4 χρόνια σχέσης. Λίγους μήνες μετά ανακοίνωσαν πως περιμένουν παιδί. Ο Alexander γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 2019. Η οικογένεια έγινε τετραμελής τον Απρίλιο του 2020, όταν ο Gere ήταν 71 χρόνων.

Πηγή: news247.gr (Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News