Tina Turner: Η Beyoncé, ο Mick Jagger και ο Elton John τιμούν τον "απόλυτο θρύλο" (vid, pics)

Life
Tina Turner: Η Beyoncé, ο Mick Jagger και ο Elton John τιμούν τον "απόλυτο θρύλο" (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον θάνατο της τραγουδίστριας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της. Δεν αναφέρθηκε η αιτία, αλλά είχε υποστεί μια σειρά από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια

Διασημότητες και θαυμαστές απέτισαν φόρο τιμής στην Τίνα Τέρνερ, τη σόουλ σταρ πίσω από επιτυχίες όπως το The Best και το What's Love Got to Do With It, η οποία πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Η Beyoncé είπε ότι ήταν η «επιτομή του πάθους και της δύναμης», ενώ ο Sir Mick Jagger την αποκάλεσε «υπέροχη φίλη» και «εξαιρετικά ταλαντούχα» ερμηνεύτρια.

Ο Turner επαίνεσε επίσης τη Mariah Carey και την Oprah Winfrey ως «επιζήσασα» που ξεπέρασε χρόνια ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Οι Ομπάμα την επαίνεσαν γιατί «τραγούδησε την αλήθεια της μέσα από τη χαρά και τον πόνο».

Μαζί τους ήταν και ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σημείωσε ότι η Τέρνερ είχε ξεκινήσει τη ζωή ως κόρη αγρότη και χαιρέτισε το «ταλέντο της μια φορά στη γενιά».

https://twitter.com/Rocket__Queen87/status/1661468598043377664

Τον θάνατο της τραγουδίστριας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της. Δεν αναφέρθηκε η αιτία, αλλά είχε υποστεί μια σειρά από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός εγκεφαλικού και της νεφρικής νόσου.

Γνωστή ως η Βασίλισσα του Ροκ εν Ρολ, ήταν φανταχτερή στη σκηνή και μια από τις πιο αξέχαστες τραγουδίστριες της γενιάς της.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι τη δεκαετία του 1950 και βρήκε φήμη με την Ike Turner Revue, πριν ξαναεμφανιστεί ως σόλο σταρ τη δεκαετία του 1980.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Gloria Gaynor είπε ότι ο Turner «άνοιξε το δρόμο για τόσες πολλές γυναίκες στη ροκ μουσική, ασπρόμαυρη».

«Έκανε με μεγάλη αξιοπρέπεια και επιτυχία αυτό που ελάχιστοι θα τολμούσαν να κάνουν στην εποχή της και σε αυτό το είδος μουσικής».

Μια άλλη σύγχρονη, η Νταϊάνα Ρος, είπε ότι ήταν «σοκαρισμένη» και «λυπημένη» από τον θάνατο του Τέρνερ. ενώ η Dionne Warwick τη θυμόταν ως μια «αιώνια μπάλα ενέργειας».

Ο Μικ Τζάγκερ, ο οποίος συνεργαζόταν συχνά με τον Τέρνερ, έγραψε στο Twitter: «Είμαι τόσο λυπημένος για τον θάνατο της υπέροχης φίλης μου Τίνα Τέρνερ.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x2nbu5y?autoplay=1

"Ήταν πραγματικά μια εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια. Ήταν εμπνευσμένη, ζεστή, αστεία και γενναιόδωρη. Με βοήθησε τόσο πολύ όταν ήμουν νέος και δεν θα την ξεχάσω ποτέ."

Ο Σερ Έλτον Τζον αποκάλεσε τον Τέρνερ «απόλυτο θρύλο στον δίσκο και στη σκηνή».

Είπε: «Χάσαμε μια από τις πιο συναρπαστικές και ηλεκτρικές ερμηνεύτριες του κόσμου... Ήταν ανέγγιχτη».

Η Ουαλή σταρ Dame Shirley Bassey θυμήθηκε πώς η Turner "της έδωσε πραγματικά τα πάντα και ήταν μια φανταστική ερμηνεύτρια", και η αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία διαστήματος Nasa πρόσθεσε: Απλά το καλύτερο. Η θρύλος της μουσικής Τίνα Τέρνερ άστραψε σε όλη τη σκηνή και σε εκατομμύρια καρδιές ως η Βασίλισσα του Rock 'n' Roll. Η κληρονομιά της θα ζει για πάντα ανάμεσα στα αστέρια».

Τα 10 καλύτερα τραγούδια της και οι ιστορίες πίσω από αυτά

Γεννημένη στο Τενεσί και μεγαλωμένη στην εκκλησία, η Turner ουσιαστικά ακολούθησε το rock 'n' roll και έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1960.

Όταν ο Ike Turner αρνήθηκε να της δώσει μια ακρόαση, περίμενε το διάλειμμα στο σόου του, άρπαξε το μικρόφωνο ενός ντράμερ και άφησε να σκίσει.

Τραγούδησε με το συγκρότημα για το υπόλοιπο της νύχτας και σύντομα κέρδισε την ίδια χρέωση με τον Ike - αργότερα παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της.

«Όταν με άκουσε ο Άικ, είπε, «Θεέ μου!» είπε στο περιοδικό People το 1981. «Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτή τη φωνή που έβγαινε από αυτό το αδύναμο μικρό σώμα».

Έγιναν ένα από τα πιο ευδιάκριτα, εύφλεκτα συγκροτήματα στο κύκλωμα της ψυχής. και πολλές από τις επιτυχίες τους ήταν διασκευές υλικού άλλων ανθρώπων.

Από την Proud Mary μέχρι το Get Back, μέσω της Whole Lotta Love, η Turner έκανε τα τραγούδια δικά της, φέρνοντας μια αξέχαστη ράπα και μια ισχυρή γυναικεία προοπτική σε αυτά τα πρότυπα του rock and roll.

Ο John Fogerty, ο πρώην frontman των Creedence Clearwater Revival, που έγραψε το Proud Mary, έγραψε στο Twitter: "Τόσο βαθιά λυπημένος που άκουσα για τον θάνατο της Tina Turner… Μου άρεσε η εκδοχή της Proud Mary! Ήταν διαφορετική και φανταστική. Ήμουν επίσης τόσο χαρούμενη γιατί διάλεξε το δικό μου τραγούδι και ήταν το πρωτοποριακό της δίσκο».

Η σταρ έμεινε άκαρπη μετά το διαζύγιο με τον Ike Turner τη δεκαετία του 1970, αλλά συνέχισε να σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης, με επιτυχίες όπως What's Love Got To Do With It, Let's Stay Together, The Best Steamy Windows, Private Dancer και Θέμα James Bond GoldenEye.

Η Tina Turner μίλησε ειλικρινά για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση το 2018

Μια σειρά από αφιερώματα της Τετάρτης το βράδυ αναφέρονταν στη φυγή της από την κακοποίηση του συζύγου της.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Women's Aid ήταν μεταξύ εκείνων που παρέθεσαν ένα από τα τραγούδια του Turner, λέγοντας: «Θα είναι πάντα η καλύτερη».

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ επικαλέστηκε το «θάρρος» της Τέρνερ, προσθέτοντας: «Η ζωή της έγινε μια έκκληση για θρίαμβο».

https://twitter.com/MikeSington/status/1661461887241060354

Σε ένα διάχυτο μήνυμα, η τραγουδίστρια Mariah Carey αποκάλεσε τον Turner όχι μόνο «απίστευτο ερμηνευτή», αλλά και «επιζών και έμπνευση για τις γυναίκες παντού».

Η Beyoncé, μια άλλη νεότερη σταρ που επηρεάστηκε από τον Turner, έγραψε στον ιστότοπό της: «Αγαπημένη μου βασίλισσα. Σε αγαπώ ατελείωτα.

"Είμαι τόσο ευγνώμων για την έμπνευσή σας και όλους τους τρόπους που έχετε ανοίξει το δρόμο. Είστε δύναμη και ανθεκτικότητα. Είστε η επιτομή του πάθους και της δύναμης.

"Είμαστε όλοι τόσο τυχεροί που γίναμε μάρτυρες της καλοσύνης και του όμορφου πνεύματός σας που θα παραμείνει για πάντα. Σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει."

Ο τραγουδιστής PP Arnold - που έπαιξε στο πλευρό του Turner - είπε στο BBC ότι η σχέση των δύο γυναικών "μου άλλαξε τη ζωή" και την έσωσε από έναν καταχρηστικό γάμο εφήβων.

Πολλοί άλλοι μουσικοί, όπως η Janelle Monáe, η Dolly Parton, η Debbie Harry των Blondie και ο Sir Tom Jones έσπευσαν να χαιρετίσουν τα επιτεύγματα του εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy και εισήχθη στο Rock 'n' Roll Hall of Fame το 2021 ως σόλο καλλιτέχνης, έχοντας προηγουμένως συμπεριληφθεί στο πλευρό του Ike.

Τα λόγια του τραγουδιστή για την Angela Bassett

Η λαμπερή καριέρα της την είδε επίσης να κάνει κινηματογραφικές εμφανίσεις. ενώ η βιογραφική ταινία του 1993 What's Love Got To Do With It έλεγε την ιστορία της δικής της ζωής.

Η Angela Bassett, η οποία κέρδισε μνημονιακά μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για το ρόλο του Turner, είπε ότι η σταρ είχε «δείξει στους άλλους που ζούσαν με φόβο πώς θα έπρεπε να μοιάζει ένα όμορφο μέλλον γεμάτο αγάπη, συμπόνια και ελευθερία».

https://twitter.com/365OTG/status/1661451044319109122

Σε μια μακροσκελή δήλωσή της στο Deadline, πρόσθεσε: "Τα τελευταία της λόγια προς εμένα - για μένα - ήταν "Δεν με μιμήθηκες ποτέ. Αντίθετα, έφτασες βαθιά στην ψυχή σου, βρήκες την εσωτερική σου Τίνα και την έδειξες στον κόσμο".

"Θα κρατήσω αυτά τα λόγια κοντά στην καρδιά μου για τις υπόλοιπες μέρες μου. Είναι τιμή μου που γνωρίζω την Τίνα Τέρνερ."

Οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο απέδωσαν το δικό τους σεβασμό - με λουλούδια στο αστέρι της Turner στο Hollywood Walk of Fame στο Λος Άντζελες και κεριά αναμμένα έξω από το σπίτι της στο Küsnacht, κοντά στη Ζυρίχη.

Μπουκέτα έμειναν έξω από το θέατρο Aldwych του Λονδίνου - το σημερινό σπίτι ενός μιούζικαλ που ονομάζεται Tina, για τη ζωή της αείμνηστης τραγουδίστριας.

Η πρωταγωνίστρια του σόου, Kristina Love, μίλησε για τις ειδήσεις στη σκηνή, θυμόμενη την εποχή που γνώρισε τον Turner, ο οποίος την είχε κάνει "να αισθάνεται άνετα με το έργο μαμούθ που είχε μπροστά της στο ρόλο της".

Το BBC άκουσε επίσης αντιδράσεις από μέλη του κοινού έξω από το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ουάσιγκτον.

Ο Τέρνερ ήταν η «επιτομή της ανθεκτικότητας και της αρχής ξανά», είπε μια γυναίκα που ονομαζόταν Μαρλέν.

Ο Έρνεστ Λόρενς, ένας πωλητής μπλουζών, είπε ότι σχεδίαζε να κάνει ένα σχέδιο με τον Τέρνερ πάνω του - εξηγώντας ότι ο ερμηνευτής είχε «μία από τις πιο επιτυχημένες κληρονομιές στη μουσική στη ζωή μου».

Χαιρέτισε την αείμνηστη σταρ ως «μεγάλη μαύρη γυναίκα» και «θετική εικόνα για κάθε γυναίκα», έχοντας ξεπεράσει «δύσκολες στιγμές» στην προσωπική της ζωή.

https://twitter.com/DollyParton/status/1661535661147451394
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News