Μαρία Κορινθίου: Όταν ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα τα κιλά που είχα πάρει, είδα ό, τι τοξικό είχα μαγνητίσει

Life
Μαρία Κορινθίου: Όταν ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα τα κιλά που είχα πάρει, είδα ό, τι τοξικό είχα μαγνητίσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα κιλά είναι ένα είδος προστασίας που υποσυνείδητα βάζουμε στη ζωή μας» δήλωσε η ηθοποιός

Η Μαρία Κορινθίου αναφέρθηκε στο σώμα της, στα κιλά που έχασε και το πώς κατάφερε να αγαπήσει ξανά τον εαυτό της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «περιοδικό ΟΚ!». Αρχικά, η ηθοποιός σχολίασε για τη ψυχολογία της στην παρούσα φάση και τις αλλαγές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια: «Αισθάνομαι ευλογημένη. Με όλες τις αποφάσεις που πήρα, ακόμη και με εκείνες που αποδείχτηκαν λανθασμένες. Γιατί ακόμη και τα λάθη τα βλέπω ως μαθήματα. Ίσως κάποιες φορές εμπιστεύτηκα ανθρώπους που δεν έπρεπε. Άλλος άνθρωπος όμως είσαι στα 20, άλλος στα 40. Έχεις άλλες εμπειρίες. Ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχω αγκαλιάσει την ιδιοσυγκρασία του διαλογισμού, της ενέργειας, τη μέθοδο Θήτα. Άλλαξα τελείως. Είναι ένα υπέροχο μονοπάτι. Όταν ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα τα κιλά που είχα πάρει, είδα ουσιαστικά ό,τι τοξικό είχα μαγνητίσει τον προηγούμενο καιρό. Γύρισα και είπα "Μαρία, γιατί το έχεις κάνει αυτό στον εαυτό σου;". Πνιγόμουν από την τοξικότητα, φαινόταν και στο βλέμμα μου – εξάλλου λένε ότι η ψυχή φαίνεται στα μάτια. Με ρωτάνε πώς έχουν μακρύνει έτσι τα μαλλιά μου, έχω γίνει Ραπουντζέλ! Τους λέω ότι είναι από το πολύ νερό και το ευ ζην».

Στη συνέχεια, η Μαρία Κορινθίου είπε σχετικά με το βάρος της: «Τα κιλά είναι ένα είδος προστασίας που υποσυνείδητα βάζουμε στη ζωή μας. Όταν ψυχολογικά δεν είσαι καλά και σε ευχαριστεί να τρως κάθε μέρα πίτσα, τα λιπαρά της δημιουργούν τοξίνες στο σώμα μας. Το λίπος δημιουργεί ουσιαστικά ένα τείχος στην καρδιά μας. Οι τοξίνες με τη σειρά τους ελκύουν τους τοξικούς ανθρώπους. Στο είπα και πριν. Ήρθαν άνθρωποι στη ζωή μου που δεν έπρεπε. Αυτοί που βλέπουν πάντα το ποτήρι μισοάδειο, που μουρμουράνε όλη την ώρα και κατηγορούν συνέχεια τους άλλους για τις δικές τους επιλογές. Αυτή η αρνητικότητα σου μεταφέρεται υποσυνείδητα και κάνει κι εσένα να είσαι θυμωμένος».

Σε σχέση με τον ρόλο που την είχε επηρεάσει συναισθηματικά και πώς τελικά άλλαξε τη ψυχολογική της κατάσταση, η ηθοποιός δήλωσε: «Ήταν και η περίοδος του Τζόρνταν, ένας ρόλος με πολύ σκοτάδι, το οποίο με είχε ρουφήξει. Όση τεχνική και να έχεις, όταν δεν είσαι καλά, η μαυρίλα πολλαπλασιάζεται. Όταν άλλαξε η ιδιοσυγκρασία μου, δυσκολευόμουν ακόμη περισσότερο με τον ρόλο. Δεν μπορούσα να συνέλθω με τίποτα στο καμαρίνι μετά την παράσταση, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω διαλογισμό για να έρθει πάλι η Μαρία στο εσωτερικό μου κέντρο. Εκείνο το διάστημα είχα χάσει τον εαυτό μου. Εσύ με ξέρεις, θέλω να γελάω, να είμαι χαρούμενη. Ο Γιάννης μού έλεγε διακριτικά. "Μαρία, δεν είσαι καλά" ή "Μαρία, έχεις πάρει κάποια κιλάκια". Μέχρι εκεί. Εμένα μου έγινε ένα "κλικ". Πατήθηκε ένα κουμπί».

Και έπειτα πρόσθεσε: «Μπορεί να σου φανεί ανόητη η αφορμή, αλλά θα σ’ την πω. Από μια σειρά που έβλεπα στην τηλεόραση. Μου ξεκλείδωσε έναν ολόκληρο κόσμο. Η σειρά αυτή ήταν το «Game of Τhrones». Έπαθα πολιτισμικό σοκ. Ήταν καλοκαίρι με καραντίνα, το παιδί έλειπε κατασκήνωση. Το είδαμε δύο φορές με τον Γιάννη. Με το που τελειώνει η σειρά γυρίζω και λέω στον Γιάννη: "Τίποτα δεν είμαστε εδώ, στην Ελλάδα, εγώ σε ενάμιση χρόνο θα δουλεύω σε μια τέτοια σειρά". Αυτή ήταν η τροφή μου».

Τέλος, η Μαρία Κορινθίου τόνισε: «Τους τελευταίους μήνες είδα πολλές ευρωπαϊκές σειρές στο Netflix, ειδικά η Αγγλία έχει πάρει πλέον τα ηνία από την Αμερική. Μετά έπιασα τις γαλλικές, τις ιταλικές και τις γερμανικές, άλλο μεγαλείο εκεί. Γιατί να μην κάνουμε τέτοιες παραγωγές εδώ; Έκανε το πρώτο βήμα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, τώρα το συνεχίζει η Ντενίση. Όλη η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο, όπου και να κάνουμε γύρισμα γεμίζει η εικόνα ομορφιά. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο Χριστόφορος. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα σε αυτή τη χώρα, αρκεί να υπάρχει σοβαρός επαγγελματισμός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News