Πέθανε στα 59 του ο μπασίστας των The Smiths, Andy Rourke (vid)

Life
Πέθανε στα 59 του ο μπασίστας των The Smiths, Andy Rourke (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Johnny Marr, ο κιθαρίστας των Smiths, ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media τον τραγικό θάνατο του φίλου και συναδέλφου του

Παγκόσμια θλίψη στο μουσικό - και όχι μόνο - στερέωμα. Πέθανε, σε ηλικία 59 ετών, ο μπασίστας των The Smiths, Andy Rourke, από καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Johnny Marr, ο κιθαρίστας των Smiths, ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media τον τραγικό θάνατο του φίλου και συναδέλφου μουσικού.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Andy Rourke μετά από μακροχρόνια ασθένεια με καρκίνο του παγκρέατος. Ο Andy θα μείνει στη μνήμη όσων τον γνώριζαν ως μια ευγενική και όμορφη ψυχή και στους μουσικόφιλους ως ένας εξαιρετικά προικισμένος μουσικός. Ζητάμε ιδιωτικότητα αυτή τη θλιβερή στιγμή».

Ο Andy έπαιξε στον κλασικό κατάλογο των Smiths, συμπεριλαμβανομένων επιτυχιών όπως το «This Charming Man» και το «There Is a Light That Never Goes Out» – και τα δύο κλασικά παραδείγματα του συχνά τολμηρού μελωδικού του στυλ – καθώς και σόλο τραγούδια για τον frontman Morrissey μετά τη διάλυση του γκρουπ.

Έπαιξε επίσης στο supergroup Freebass με δύο άλλους διάσημους μουσικούς από το Μάντσεστερ, τους Peter Hook των New Order και τον Mani των Stone Roses, και ηχογράφησε με τους Sinead O’Connor, τους Pretenders, τον Ian Brown και, στο γκρουπ DARK, την τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores. Ο’ Riordan.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News