Αυτοκινητόδρομος στη Μινεσότα θα μετονομαστεί προς τιμήν του Prince

Life
Αυτοκινητόδρομος στη Μινεσότα θα μετονομαστεί προς τιμήν του Prince

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Πρινς ήταν μια αληθινή ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής καλλιτέχνης που κατέρριψε τα όρια της μουσικής και των πολιτισμών με τρόπους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

Οι νομοθέτες της Μινεσότα ψήφισαν για να τιμήσουν τον Πρινς δίνοντας το όνομα του εμβληματικού καλλιτέχνη σε έναν από τους αυτοκινητόδρομους της αμερικανικής πολιτείας.

Στο τμήμα μήκους 11 χιλιομέτρων που θα φέρει πλέον την ονομασία αυτοκινητόδρομος Στη Μνήμη του Πρινς Ρότζερς Νέλσον βρίσκεται στα προάστια της Μινεάπολης και διέρχεται ακριβώς δίπλα από το Paisley Park, την έπαυλη του αείμνηστου καλλιτέχνη, η οποία λειτουργεί πλέον ως μουσείο, χώρος εκδηλώσεων και στούντιο ηχογράφησης.

Το νομοσχέδιο κέρδισε ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα τον περασμένο μήνα στην έβδομη επέτειο από τον θάνατο του Πρινς και εγκρίθηκε από τη γερουσία της πολιτείας με ψήφους 55-5. Αναμένεται να υπογραφεί και να τεθεί σε ισχύ από τον κυβερνήτη Τιμ Γουόλς.

«Ο Πρινς ήταν μια αληθινή ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής καλλιτέχνης που κατέρριψε τα όρια της μουσικής και των πολιτισμών με τρόπους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ» δήλωσε η γερουσιαστής Τζούλια Κόλμαν. «Η επιρροή του μπορεί να ακουστεί στο έργο αμέτρητων μουσικών που ακολούθησαν και η κληρονομιά του συνεχίζει να εμπνέει νέες γενιές καλλιτεχνών μέχρι σήμερα» πρόσθεσε.

Το Paisley Park θα φιλοξενήσει την ετήσια εκδήλωση Celebration με συναυλίες και πάνελ καλλιτεχνών που θα τιμήσουν τη ζωή και το έργο του Πρινς από τις 8 Ιουνίου έως τις 11 Ιουνίου.

Στην εκδήλωση θα ακουστεί για πρώτη φορά μουσική από το αρχείο του τραγουδιστή και θα πάρουν μέρος οι Chaka Khan, Stokley Williams (of Mint Condition), Chuck D, D-Nice, Doug E. Fresh.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News