default-image

Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να αρχίσουμε λοιπόν από την ΑΒ, άλλο είναι δημοσιογραφία και άλλο προπαγάνδα
  • Ένα “μπουκέτο” από μικρόφωνα: Βρε, αυτή τη μανία με το “μπουκέτο” από μικρόφωνα! Η συγκεκριμένη μάλιστα από ερωτήσεις δε σκαμπάζει και αφού την είδηση δε θα τη βγάλει, νοιάζεται για τα μικροφωνάκια της τουλάχιστον να φαίνονται. Ρε, ποιος μπορεί να της πει πως αυτή η λογική έχει μπει στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας”, αλλά αυτή δε λέει να το καταλάβει; Θα μου πεις, το δεδικασμένο της από το παρελθόν μάλλον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να διορθωθεί. Κοπελιά, ψηλά τα μικρόφωνα και μούγκα από ερωτήσεις; Αυτές τις κάνουν άλλοι, κι εσύ απλά “τσιμπάς” την είδηση.
  • Στο ταβερνάκι βγήκε το.. φτυαράκι: Μπαίνει με ύφος στο ταβερνάκι και κάθεται σε περίοπτη θέση, έχει μαζί του και τον “κολαούζο” και αρχίζουν το “θάψιμο”. Ακόμα κι αν τους φτύνουν, αυτοί λένε πως... βρέχει. Άλλωστε, είναι τόσο άξεστοι, που την κριτική τη βαφτίζουν επίθεση, επειδή, λέει, είναι πολλοί ικανοί. Μάθε, μεγάλε, πως η δημοσιογραφική δεοντολογία θέτει και τα όρια, ειδικά τώρα που έχουμε και εκλογές. Για να αρχίσουμε λοιπόν από την ΑΒ, άλλο είναι δημοσιογραφία και άλλο προπαγάνδα. Άραγε, θα το καταλάβει ποτέ;
  • Στο παρασκήνιο των πάνελ: Τελικά, οι εκλογές έχουν και το χιούμορ τους τόσο στον τηλεοπτικό αέρα, όσο και... εκτός του αέρα. Τα “καρφιά” δίνουν και παίρνουν, αλλά ευτυχώς που ορισμένοι υποψήφιοι έχουν και χιούμορ. Ποιος υποψήφιος πέταξε την “καρφάρα” του σε άλλον στη διάρκεια εκπομπής, καλώντας τον πολιτικό του αντίπαλο να θυμηθεί ποιος ήταν ο προηγούμενος πολιτικός χώρος όπου ανήκε, με την απάντηση να είναι επιτυχημένη. Γυρνά λοιπόν με χαμόγελο και λέει στον συνυποψήφιό του «μα, από το 1980 μέχρι και τις αρχές του 2000 στην Κρήτη όλοι ήταν ΠΑΣΟΚ», με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή από τα γέλια. Έχουν και τα καλά τους οι εκπομπές.
  • Ο Τσίπρας στην Τσιμτσιλή: Ομολογουμένως διαβασμένη ήταν η Σταματίνα στη συνέντευξη με τον Τσίπρα και αυτό αποτυπώθηκε από τις ερωτήσεις της, αλλά και από τα σχόλια στο Τwiter. Μάλιστα, μάλλον και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ικανοποιημένος από την αναπαραγωγή που έγινε στους προσωπικούς του λογαριασμούς. Μάλιστα, μαθαίνω πως και στο παρασκήνιο της συνέντευξης ο Αλέξης ήταν ευδιάθετος, καθώς μίλησε αρκετή ώρα με τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες.
  • Επίσης μαθαίνουμε πως και η Καινούργιου έχει κάνει, λέει, πρόσκληση στον Ανδρουλάκη... Για να δούμε, θα παρακολουθήσουμε το Κατερινάκι και σε πολιτική συζήτηση;
  • Τα μαθαίνει παπαγαλία: Έχουμε και τον παρουσιαστή που μαθαίνει τις ερωτήσεις μάλλον παπαγαλία, αλλιώς δεν εξηγείται η επανάληψη των ερωτημάτων, μιας και μάλλον δεν ακούει τις απαντήσεις και πηγαίνει στην επόμενη της λίστας. Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του top, ρίχνοντας και τις βολές του προς τους συναδέλφους του σε άλλα Μέσα, όμως επειδή μιλά και αργά ο τύπος, με δύο τεράστιες ερωτήσεις έχει “φάει” το δεκάλεπτο. Πλασάρει το υφάκι του σοβαρού, με τη διαφορά πως μία φορά την εβδομάδα μάς κάνει και μαθήματα δημοσιογραφίας. Τελικά δεν υπάρχει σωτηρία στην TV!
  • Σκίζουν το... καλσόν τους: Μέχρι και σήμερα καταναλώνουν τηλεοπτικό χρόνο για να μιλήσουν για την υπόθεση Γεωργούλη. Βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο, μιας και η θεατρική τους αφάνεια είναι δεδομένη. Παρακολούθησα τη Μαρία Σολωμού να μιλά για τον Αλέξη, ενώ δεν ήθελε να μιλήσει γιατί θα αποφασίσει, λέει, η Δικαιοσύνη. Με απλά λόγια, δεν ήθελε να μιλήσει, αλλά τελικά μίλησε 20 λεπτά μόνο για τον Γεωργούλη. Δηλαδή, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται καν τι λένε.
  • Τα γραφεία Τύπου του “mr τίποτα”: Είναι και ορισμένα “παπαγαλάκια” που “γλείφουν” τον πολιτικάντη πολιτικό κομματάρχη, μεταφέροντας, λέει, πληροφορίες για τον πόλεμο που δέχεται ο “Αδέκαστος Μπάρας”. Ναι έχει κάνει στρατό από αυλικούς, που δεξιά κι αριστερά βάζουν ανάχωμα τα κορμιά τους για να μην πέσει, λέει, “λάσπη” στον κατά τ’ άλλα δυνατό πολιτικό. Αυτήν την πόλωση και τον διχασμό στο Ηράκλειο είχαμε να τη δούμε χρόνια με ενορχηστρωτή τον τύπο αυτό, που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο στην προσπάθειά του να μη χάσει τη θεσούλα. Σκάβει και τον λάκκο ακόμα και αυτών που παλεύουν για την ίδια παράταξη, με τη διαφορά πως μάλλον τους κάνει και καλό. Στο μυαλό μου έχω έναν τύπο του τουρισμού, που έγινε γίνει ο φωτογραφικός “μαϊντανός” του πολιτικάντη.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News