Όταν ο Μάικ Τάισον έπιασε τη γυναίκα του στο κρεβάτι με τον Μπραντ Πιτ

Life
Όταν ο Μάικ Τάισον έπιασε τη γυναίκα του στο κρεβάτι με τον Μπραντ Πιτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σύντομος γάμος και το πολυσυζητημένο διαζύγιο Τάισον και Γκίβενς

Ξανά πρωτοσέλιδο κατάφερε να γίνει ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, Μάικ Τάισον, μετά από μία αποκάλυψη που έφερε στο «φως» της δημοσιότητας.

Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «In Depth with Graham Besinger», ο αθλητής έκανε μία αναδρομή στη δεκαετία του 1980, περιγράφοντας την άβολη... συνάντηση που είχε με τον Μπραντ Πιτ, που θα του μείνει αξέχαστη.

Ο Τάισον, «έπιασε» τον σταρ του Χόλιγουντ στο κρεβάτι με την τότε σύζυγό του, Ρόμπιν Γκίβενς.

«Έπρεπε να δεις το πρόσωπό του όταν με είδε. Είχα πάρει διαζύγιο, αλλά κάθε μέρα πήγαινα στο σπίτι της για να κάνω σεξ μαζί της» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Τη συγκεκριμένη μέρα, κάποιος με πρόλαβε. Υποθέτω ότι ο Μπραντ Πιτ έφτασε εκεί νωρίτερα από εμένα»

Στα απομνημονεύματά του το 2013, «Undisputed Truth», ο  Τάισον έγραψε για το υποτιθέμενο σκάνδαλο, ότι ο σταρ του Χόλιγουντ τον παρακάλεσε να μην τον «χτυπήσει».

Παρά τη φήμη που είχε ο Τάισον, ως ένας από τους πιο βίαιους πυγμάχους όλων των εποχών, ο ίδιος παραδέχτηκε στον παρουσιαστή, ότι φοβήθηκε και εκείνος τον Μπραντ Πιτ. «Φοβήθηκα κι εγώ, επειδή αυτό ήταν πριν από το "Matrix". Αυτό το βραζιλιάνικο @@@ - προσπαθούσα να τρέξω αλλά επέστρεφα. Σκέφτηκα ότι καλύτερα να κάνω πίσω από αυτή τη μικρή λευκή @@@» είπε ο Τάισον.

Ο σύντομος γάμος και το πολυσυζητημένο διαζύγιο Τάισον και Γκίβενς

Το διαζύγιο του Μάικ Τάισον και της Ρόμπιν Γκίβενς το 1988 έλαβε μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο, κυρίως για τις βαριές κατηγορίες από την ηθοποιό εις βάρος του πυγμάχου για κακοποίηση, ψυχική και σωματική, σύμφωνα με το protothema.gr.

Ο γάμος τους διήρκεσε μόνο ένα χρόνο, αλλά ήταν γεμάτος δράμα και διαμάχες που έγιναν πρωτοσέλιδα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1987, όταν ο Τάισον βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του στην πυγμαχία και η Γκίβενς πρωταγωνιστούσε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Head of the Class». Τους σύστησε ένας κοινός φίλος και σύντομα αναπτύχθηκε ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Παντρεύτηκαν στις 7 Φεβρουαρίου 1988, σε μια πολυτελή τελετή στη Νέα Υόρκη. Τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν εκτενώς το γεγονός που έμοιαζε με ένα παραμυθένιο ρομάντζο.

Ωστόσο, η οικογενειακή ευτυχία του ζευγαριού δεν κράτησε πολύ. Οι φήμες για «σύννεφα» στον παράδεισο άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια λίγους μήνες μετά το γάμο. Υπήρχαν αναφορές για καβγάδες και διαφωνίες μεταξύ του ζευγαριού και η Γκίβενς λέγεται ότι ήταν δυστυχισμένη με τη συμπεριφορά του τότε συζύγου της. Τα μέσα ενημέρωσης σκιαγράφησαν τον Τάισον ως «καταχρηστικό» και τη Γκίβενς ως «θύμα».

Οι κατηγορίες για κακοποίηση

Η κατάσταση κλιμακώθηκε τον Ιούνιο του 1988, όταν η Γκίβενς εμφανίστηκε στο talk show «20/20» και μίλησε με ειλικρίνεια για το γάμο της. Αποκάλυψε ότι ο Τάισον την κακοποιούσε συναισθηματικά και σωματικά και είχε φτάσει σε ένα σημείο που τον φοβόταν. Οι κατηγορίες της σόκαραν τον κόσμο και δημιούργησαν μία μιντιακή «φρενίτιδα». Η φήμη του Τάισον αμαυρώθηκε και ο Τύπος τον συκοφάντησε.

Εκείνος αρνήθηκε τις κατηγορίες και η δημόσια διαμάχη του ζευγαριού άρχισε να φτάνει σε ακραία σημεία. Τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν κάθε πτυχή της θυελλώδους σχέσης τους. Τον Οκτώβριο του 1988, μόλις οκτώ μήνες μετά το γάμο τους, η Γκίβενς κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές».

Οι απιστίες και η κακοποίηση που έφεραν την αλλαγή

Η διαδικασία του διαζυγίου ήταν ακατάστατη και διήρκησε πολύ. Υπήρχαν κατηγορίες για απιστία και κακοποίηση. Τα διεθνή μέσα συνέχισαν να καλύπτουν εκτενώς την ιστορία, που «πουλούσε» πολύ, αφού μέχρι και σήμερα η ιστορία τους κατατάσσεται στη λίστα με τα πιο πολυσυζητημένα διαζύγια. Στο τέλος, η Γκίβενς κέρδισε σύμφωνα με πληροφορίες, 10 εκατομμύρια δολάρια και ο Τάισον έμεινε να παλεύει να ανακτήσει την πληγμένη φήμη του.

Το διαζύγιο Τάισον-Γκίβενς αποτέλεσε σημείο καμπής για τη δημόσια αντίληψη του Μάικ Τάισον. Από αγαπημένος πρωταθλητής μετατράπηκε σε κακοποιό στα μάτια πολλών. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η καριέρα του ως πυγμάχος, σε μία εποχή που η πυγμαχία ισούταν με «ωμό ξύλο».

Το περιστατικό αναπαρήχθη τόσο, ώστε να αγγίξει τα όρια κοινωνικών φαινομένων όπως αυτό της ενδοοικογενειακής βίας, με τις εκπομπές και τα δημοσιεύματα της εποχής να δίνουν περισσότερη βαρύτητα σε παρόμοια γεγονότα. Η Ρόμπιν Γκίβενς συνέχισε να εργάζεται στη βιομηχανία του θεάματος και παρέμεινε στη δημοσιότητα, ενώ ο Τάισον πάλευε να αποκαταστήσει την εικόνα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News