Πασίγνωστος ηθοποιός έφαγε ζωντανή κατσαρίδα για τις ανάγκες ταινίας (vid)

Life
Πασίγνωστος ηθοποιός έφαγε ζωντανή κατσαρίδα για τις ανάγκες ταινίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Nίκολας Κέιτζ έφαγε αληθινή και μάλιστα ζωντανή κατσαρίδα για τις ανάγκες της ταινίας Vampire's Kiss και τονίζει ότι δεν θα το ξανακάνει ποτέ

Καμιά φορά η τέχνη θέλει θυσίες, και ηθοποιοί όπως ο Νίκολας Κέιτζ το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Ο διάσημος ηθοποιός θυμήθηκε μια εμπειρία που είχε όταν έφαγε ζωντανή κατσαρίδα - και μάλιστα όχι μία φορά - στο σετ του Vampire's Kiss και θέλησε να το μοιραστεί μαζί μας (μέρες που είναι).

Μιλώντας πρόσφατα στο Yahoo! Entertainment με αφορμή τη νέα του ταινία «Renfield» όπου υποδύεται τον Κόμη Δράκουλα, ο Κέιτζ μοιράστηκε τις ανατριχιαστικά αηδιαστικές λεπτομέρειες όταν αποφάσισε να φάει… κατσαρίδα για τις ανάγκες τις ταινίας Vampire’s Kiss. Μια απόφαση που θα μετανιώνει για μια ζωή (γιατί άραγε…).

Υπενθυμίζουμε ότι στην καλτ πλέον ταινία του 1988 ο Κέιτζ υποδύεται έναν χαρακτήρα που πιστεύει ότι μετατρέπεται σε βρικόλακα. Ο ηθοποιός, όπως λέει, εμπνεύστηκε την ερμηνεία του από τον κλασικό χαρακτήρα του Μπραμ Στόκερ, Ρένφιλντ, ο οποίος τρώει έντομα και ονειρεύεται τη ζωή του ως βαμπίρ στην υπηρεσία του Κόμη Δράκουλα.

Το αρχικό σχέδιο ήθελε τον Κέιτζ να καταπίνει ένα ωμό αυγό. Ωστόσο, για χάρη της τέχνης αυτό άλλαξε και έπρεπε να φάει μια ζωντανή κατσαρίδα!

«Το είδα ως επαγγελματική απόφαση, γιατί όταν οι άνθρωποι βλέπουν την κατσαρίδα να μπαίνει στο στόμα μου… [αυτοί] πραγματικά αντιδρούν», εξήγησε ο Κέιτζ.

Ωστόσο η ιστορία δεν σταματάει εδώ… Δυστυχώς, αφού το έκανε μια φορά, έπρεπε να κάνει ξανά για ακόμα μια λήψη. «Τις έφαγα δύο φορές γιατί ο σκηνοθέτης το έκανε σαν φάρσα. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ!», τόνισε ο Κέιτζ και συμπλήρωσε «Λυπάμαι που το έχω κάνει ήδη».

Αυτή την εποχή, ο Κέιτζ υποδύεται τον Κόμη Δράκουλα στην ταινία Renfield η οποία επικεντρώνεται στον ρόλο του Νίκολας Χουλτ ως πιστού υπηρέτη που αποφασίζει να ανατρέψει τη σχέση του με το κακό αφεντικό του. Ο Κέιτζ υποδύεται έναν κακό εργοδότη που διατηρεί μια τοξική σχέση με τον υπηρέτη του.

Στην ταινία ο Χουλτ φάνηκε πιο τυχερός στον ρόλο του Ρένφιλντ, τρώγοντας προσεκτικά σχεδιασμένα και μαγειρεμένα ψεύτικα έντομα.

Ο Χουλτ μάς περιγράφει την παλέτα των βρώσιμων πρακτικών εφέ για την ταινία λέγοντας «Οι κατσαρίδες που έπρεπε να φάω σε αυτό ήταν καραμέλες. Είχα επίσης γρύλους που ήταν πραγματικά πολύ νόστιμοι. Είχαν με γεύση αλατιού και ξυδιού ή ήταν με άρωμα καπνιστού μπάρμπεκιου».

Εδώ δεν άργησε να έρθει και το σχόλιο του Κέιτζ ο οποίος σημείωσε σχετικά με τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης εντόμων «Αν μπορούσατε να απαλλαγείτε από τον φόβο σας, τη φοβία σας να τρώτε έντομα, θα μπορούσατε να λύσετε την παγκόσμια πείνα. Υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς λιπαρά, εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά, αφθονία. Υπάρχουν παντού! Αλλά όχι - δεν θα συμβεί».

Το «Renfield» κυκλοφόρησε στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 14 Απριλίου.

 Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News