Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Life
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα και μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε «χρόνια πολλά»

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκη, σύμφωνα με το εορτολόγιο.

Άγιος Λεωνίδης Επίσκοπος Αθηνών

Στους Συναξαριστές αναφέρεται ότι ο Άγιος Λεωνίδης, Επίσκοπος Αθηνών, κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 250 μ.Χ. Σε κάποιους από τους Κώδικες αναφέρεται ως Μάρτυς, γεγονός όμως που δεν αποδεικνύεται.

Άγιος Κρήσκης ο Μάρτυρας

Ο Άγιος Κρήσκης καταγόταν από τα Μύρα της Λυκίας και έζησε την εποχή της παντοδυναμίας της ειδωλολατρίας. Μαθητής του Αποστόλου Παύλου, ο Άγιος επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αξιοθαύμαστη ευσέβεια. Ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία δεν έπαυσε να αγωνίζεται για την επιστροφή των ειδωλολατρών στη χριστιανική πίστη. Όταν ο έπαρχος της πόλης πληροφορήθηκε τη χριστιανική του δράση κάλεσε τον Άγιο και του συνέστησε να σταματήσει να κηρύττει διότι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του και θα ήταν άδικο να υποστεί μαρτυρικό θάνατο στα γεράματά του. Όμως ο Κρήσκης με σεμνότητα αλλά και ασυνήθιστη για την ηλικία του γενναιότητα του απάντησε ότι τα βασανιστήρια θα ήταν γι’ αυτόν ευεργεσία και ο επαπειλούμενος θάνατος κέρδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News