Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας σκεφτούν οι “μάγκες” αυτοί πως, επειδή βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μικρόφωνο ή σε μια κάμερα, δεν μπορείς να αναλύεις χωρίς πρώτα να σκέφτεσαι
  • Σε ρυθμούς εκλογών: Μπορεί να βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο ο εκλογικός μηχανισμός των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχει πάρει “φωτιά”, μιας και ανεπίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες έχει ξεκινήσει. Στην “ΚΡΗΤΗ TV” ήδη τα πρώτα προεκλογικά πάνελ είναι γεγονός, στοιχείο που αποτυπώνει πως ναι, έρχονται εκλογές. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση θα φορτσάρει μετά το Πάσχα, καθώς δεν είναι και πολλές οι μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Το σίγουρο είναι πως ήδη για τα Μέσα Ενημέρωσης ξεκινά μια ακόμα περίοδος με φόρτο, για να καλυφθούν οι ανάγκες του προεκλογικού διαλόγου. Θα μου πεις, όταν έχεις περάσει πανδημία, οι εκλογές μοιάζουν με παιχνιδάκι. Ωραίος ο παραλληλισμός, που ακούστηκε στη διάρκεια δημοσιογραφικής σύναξης.
  • Ο κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο: Με αφορμή της τραγικές υποθέσεις παιδεραστίας και βιασμών που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, για μια ακόμη φορά και στην Κρήτη, δυστυχώς, ξεπετάχτηκαν οι τηλεδικαστές και, αγνοώντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης μιας και μιλάμε για ανήλικο, άρχισαν να αναλύουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Αλήθεια, τι μπορεί να νιώθουν τα θύματα τέτοιων φρικιαστικών πράξεων, αλλά και οι οικογένειές τους; Ας σκεφτούν οι “μάγκες” αυτοί πως, επειδή βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μικρόφωνο ή σε μια κάμερα, δεν μπορείς να αναλύεις χωρίς πρώτα να σκέφτεσαι. Θα μου πεις, είναι και οι γνώριμοι ειδικοί, που λένε πάντα τα δικά τους, μιας και γνωρίζουν τα... πάντα.
  • Η ευγενική συνάδελφος και οι αγενείς: Αυτό το κακό με το να προσπαθούν να βάλουν το μικρόφωνο μπροστά απ’ όλα τ’ άλλα είναι τουλάχιστον ανασφάλεια. Θα μου πεις, όταν το Μέσο σου δεν έχει ρεπορτάζ μιας και “βουλιάζει” στα γραφεία Τύπου, πρέπει κάτι να φανεί για να υπάρχει. Μάλιστα, ορισμένοι θεωρούν πως το μικρόφωνο φέρνει και την είδηση. Τελικά είναι αμαρτία ακόμα και νεότερα παιδιά να μπαίνουν σε αυτό το τρυπάκι, που μάλλον τους έμαθε ο μεγαλοπαράγοντάς τους. «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις», που λέει και ο λαός. Πάντως, παρά τις ευγενικές επισημάνσεις, ορισμένοι εξακολουθούν να είναι αγενείς.
  • Ψάχνοντας... μαθαίνει: Κάνοντας ραδιοφωνικό ζάπινγκ, έπεσα πάνω σε γνώριμη καλλιτεχνική φωνή. Τελικά σε αυτόν τον τόπο ό,τι δηλώσεις είσαι. Δεν είναι κακό, κοπελιά, να κάνεις πολιτική ανάλυση, φτάνει να γνωρίζεις και κυρίως να μην μπερδεύεις τις εθνικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές (αν έχεις ακούσει!). Δυστυχώς, σε αυτόν τον τόπο ο καθένας μπορεί να δηλώνει δημοσιογράφος, όμως, κοπελιά, καλύτερα να τραγουδάς παρά να μιλάς. Α, και ξέρω, πάλι θα πεις πως σου κάνουν πόλεμο γιατί είσαι καλή. Γιάννης κερνά... Γιάννης πίνει.
  • Πιστή στο ραντεβού της η “ΚΡΗΤΗ TV”: Το έκανε και στους δύσκολους μήνες της καραντίνας και δε σταμάτησε ποτέ να το κάνει. Την περίοδο που βρισκόμασταν “μαντρωμένοι” στα σπίτια μας, οι μεταδόσεις από την “ΚΡΗΤΗ TV” των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας ήταν βάρσαμο για όλους μας, μιας και δεν είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε κανονικά την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και την Ακολουθία της Ανάστασης. Πιστός στο ραντεβού του και φέτος, ο μεγαλύτερος περιφερειακός σταθμός της χώρας θα μεταδώσει όλες τις Ακολουθίες από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, σε μια Μεγάλη Εβδομάδα που σε καμία περίπτωση δεν έχει τους περιορισμούς της πανδημίας. Άντε και καλή Ανάσταση!
  • Οι εκλογές φέρνουν νέα δεδομένα: Σκέφτονται, λέει, μέσα στις εκλογές να μειώσουν τις μέρες προβολών αγαπημένων σίριαλ, μιας και στη θέση τους θα μπουν εκπομπές έκτακτης προεκλογικής επικαιρότητας. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αθήνας είναι, λέει, σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για να χωρέσουν όλοι οι υποψήφιοι. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μεγαλώσουν σε διάρκεια και τα δελτία ειδήσεων τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Φαντάσου τι έχει να γίνει στο ενδεχόμενο να στηθούν και δεύτερες κάλπες και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθούν και οι αυτοδιοικητικές το φθινόπωρο.
  • “Μήλον της Έριδος” η πλατεία: Χαμός γίνεται, όπως μαθαίνω, στα επιτελεία των κομμάτων για τη “μάχη” της πλατείας, μιας και τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κάνουν στο Ηράκλειο μία από τις τελευταίες εκδηλώσεις τους πριν τις κάλπες. Βέβαια, ζητούμενο είναι η πλατεία Ελευθερίας καθώς είναι ένας μεγάλος κλειστός χώρος και ήδη ορισμένοι δημοσιογράφοι άρχισαν να προτείνουν και χώρους. Βέβαια, ξεχνούν πως οι ανοικτές συγκεντρώσεις πλέον είναι πρόκληση για όλα τα κόμματα, μιας και ο κόσμος δεν κατεβαίνει στις πλατείες με την ευκολία των προηγούμενων δεκαετιών. Για να δούμε πού θα “κάτσει η μπίλια”;
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News