Ποιες διάσημες Ελληνίδες γυναίκες αποφάσισαν να κλειστούν σε μοναστήρι

Life
Ποιες διάσημες Ελληνίδες γυναίκες αποφάσισαν να κλειστούν σε μοναστήρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφησαν τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας και ασπάστηκαν τον μοναχισμό

Εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και κλείστηκαν σε κάποιο μοναστήρι. Ποιές είναι οι πέντε γυναίκες που άφησαν τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας και ακολούθησαν το φωτεινό μονοπάτι του Θεού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπή «Γειά σου», παρακάτω είναι οι πέντε Ελληνίδες που έγιναν μοναχές.

Μαίρη Αλεξοπούλου

Η Μαίρη Αλεξοπούλου, ήταν μια επιτυχημένη και ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια στη δεκαετία του ’60, σήμερα ζει ως γερόντισσα Θεονύμφη. Τραγουδούσε μέχρι τα 42 της χρόνια στις πίστες και έπειτα κλείστηκε σε μοναστήρι, λίγο έξω από την Αθήνα. Ο θάνατος της 18χρονης κόρης της από τροχαίο την συντάραξε.

Γεωργία Αποστόλου

Η Γεωργία Αποστόλου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα, συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Ωστόσο, μετά τον θάνατο του πρώην συντρόφου της άλλαξε. Λέγεται ότι ο χαμός του την οδήγησε να πάρει την απόφαση να αφοσιωθεί στον Θεό. Μετά από κάποια χρόνια και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2016 έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή, στα 43 της χρόνια, χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Άννια Φυσσούν

Η Άννια Φυσσούν, είναι η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν, η οποία μετά τη χειροτονία της ονομάζεται μοναχή Πορφυρία. Εγκατέλειψε τα εγκόσμια πάνω από δέκα χρόνια και η ιστορία της τότε είχε γίνει θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης. Η μοναχή Πορφυρία πλέον βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια.

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού η οποία είχε γεννηθεί στο Σικάγο, έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού», ωστόσο, εκείνη τα παράτησε όλα και αφιερώθηκε στον Θεό. Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, στην αρχή ως διοικητικός υπάλληλος κι έπειτα ως μοναχή. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι η Σικελιανού αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μίας απογοήτευσης στην προσωπική της ζωή.

Ναταλία Λιονάκη

Η πιο γνωστή όμως ηθοποιός και τότε είχε γίνει μεγάλο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν η Ναταλία Λιονάκη. Ακολούθησε τον μοναχικό βίο για αρκετούς μήνες σε μονή στην Κρήτη. Μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει στα εγκόσμια, με αφορμή προβλήματος υγείας της μητέρας της. Από τον Αύγουστο του 2019 είναι μοναχή σε μοναστήρι στην Κένυα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News