Αυτό το λαγουδάκι είναι ο αξιωματικός K-9 Πέρσι (vid)

Life
Αυτό το λαγουδάκι είναι ο αξιωματικός K-9 Πέρσι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αξιωματικός ευεξίας" που βοηθά στην ψυχική υγεία των αστυνομικών

Εκτός από αστυνομικούς σκύλους έχουν και ...κουνέλια. Η αστυνομία στο τμήμα του Γιούμπα Σίτι, στην Καλιφόρνια δεν προτίμησε σκύλο αλλά κουνέλι «αστυνομικό» προκειμένου να βοηθήσει τους ένστολους στη ψυχική τους υγεία.

Ο «αστυνόμος Χοπς» ή αλλιώς «Πέρσι» φοράει ένα σαμαράκι που γράφει «Police Κ9» και έχει ενταχθεί στο σώμα από το 2022, όταν αποφάνθηκε στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα να δώσουν προσοχή στη ψυχική υγεία των ένστολων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομικός Άσλεϊ Κάρσον βρήκε το κουνέλι εν ώρα υπηρεσίας. «Του είπα “έλα εδώ” και ήρθε τρέχοντας. Στάθηκε στα πίσω πόδια του και τον πήρα αγκαλιά», ανέφερε η γυναίκα και λίγες εβδομάδες αργότερα, το αστυνομικό τμήμα τον υιοθέτησε.

Το δαιμόνιο αστυνομικό κουνέλι περιφέρεται ελεύθερο στο αστυνομικό τμήμα. «Η ιδέα προέκυψε κατά κάποιο τρόπο σαν αστείο, αλλά στην πραγματικότητα έπιασε», ανέφερε μία από τις αστυνομικούς.

«Το να μπορώ να τον κρατάω, να τον χαϊδεύω, για να ανασυνταχθώ… έχει τεράστια σημασία. Ήδη βλέπουμε τα μακροπρόθεσμα οφέλη, ακόμη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ακόμα μια αστυνομικός..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News