Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήρε “φωτιά” ο σχεδιασμός στα δημοσιογραφικά γραφεία μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών

- Τελικά, σε τι κόσμο ζούμε: Μάλλον έχουμε “χάσει την μπάλα” με όλα αυτά τα φρικτά που ακούμε. Ναι, όλες αυτές οι υποθέσεις κακοποίησης παιδιών πρέπει να κινητοποιήσουν την κοινωνία. Στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ αυτό που αποτυπώθηκε είναι ο φόβος να μιλήσουν, την ώρα που, εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, αυτά τα κτήνη πρέπει να τα δείχνουμε με το δάχτυλο, μπας και σταματήσει αυτή η κατηφόρα της ίδιας της κοινωνίας. Βέβαια, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να “πατήσουν” πάνω σε αθώες παιδικές ψυχές για να κάνουν νούμερα. Πόση κατάντια μπορούμε ακόμα να αντέξουμε!

- Η “κιτρινίλα” ξαναχτύπησε: Όχι ότι δεν το περιμέναμε, ωστόσο για μια ακόμη φορά τα αθηναϊκά media αλλά και μια μερίδα “δημοσιογράφων” της περιφέρειας άρχισαν να φωτογραφίζουν και να δείχνουν ολόκληρες περιοχές, προσπαθώντας να αμαυρώσουν την εικόνα τους στη “σκιά” της φρικιαστικής υπόθεσης. Ναι, είναι ντροπή και αίσχος όλες αυτές οι υποθέσεις και η τιμωρία εδώ πρέπει να είναι παραδειγματική. Πέρα από τον σεβασμό στα θύματα, αλλά και τη στήριξή τους, που είναι χρέος μας, πρέπει να μάθουμε να μην τσουβαλιάζουμε τα πάντα, καθώς, δυστυχώς, τα κτήνη αυτά αφήνουν πίσω τους και τις δικές τους οικογένειες, που ζουν έναν εφιάλτη. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο εφιάλτης αυτός με εκείνο των αθώων ανήλικων θυμάτων, όμως πρέπει να έχουν κάποιοι δημοσιογράφοι στο μυαλουδάκι τους πως ζητούμενο είναι τα σταματήσουμε τη φρίκη και όχι να συνεχίσουμε χωρίς έλεος τον στιγματισμό. Μπράβο στην οικογένεια του ανήλικου αγοριού, αλλά και στο ίδιο το παιδί, που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν για να προστατέψουν άλλα παιδιά που μπορεί να κουβαλούν μόνα τους έναν σταυρό μαρτυρίου. Μόνο σεβασμός, λοιπόν, και κυρίως στήριξη έμπρακτη από την Πολιτεία, αλλά και την κοινωνία.

- Εκλογές στην TV: Πήρε “φωτιά” ο σχεδιασμός στα δημοσιογραφικά γραφεία μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Ήδη στην Αθήνα φάνηκαν τα πρώτα δείγματα, με τον πολλαπλασιασμό των προεκλογικών συζητήσεων, αλλά και τη μείωση του χρόνου ορισμένων ψυχαγωγικών εκπομπών. Μάλιστα, αμέσως μετά το Πάσχα μπαίνουν στον σχεδιασμό και οι εκπομπές έκτακτης προεκλογικής επικαιρότητας, μιας και πρέπει να αναπτυχθεί ο διάλογος μέχρι τις κάλπες. Στην πρωτεύουσα ξεκίνησαν και οι προσπάθειες για τα debates, με τις απαντήσεις από τα κόμματα να μην είναι, λέει, ξεκάθαρες. Παράλληλα τα media ελπίζουν και σε ένα κοινό, λέει, exit pοll. Άραγε θα βρεθεί η “χρυσή τομή”;

- “Τσιμπούν” τη φωτογραφία και την κάνουν δική τους: Έχει παραγίνει το κακό από ορισμένα sites, να “τσιμπούν” φωτογραφίες και να τις παρουσιάζουν σαν δικές τους. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν το θράσος να βάζουν και διακριτικά, για να μην τις κλέψουν. Τελικά, η γνωστή ομάδα μάλλον το έχει παρακάνει, όταν μάλιστα η φωτογραφία έχει σταλεί και από κινητό δημοσιογράφου που την τράβηξε ο ίδιος. Μέχρι πού θα φτάσουν; Κάντε ρεπορτάζ, ρεεεεεε...!

- Αμετανόητος και θρασύς: Ο παράγοντας είναι και θρασύτατος, μιας και πηγαίνοντας σε γνωστό εστιατόριο να φάει έκανε φασαριούλα επειδή δεν είχε τραπέζι. Μαγκάκο, το σαββατόβραδο κλείνεις τραπεζάκι για να κάνεις το πουράκι ή μήπως απαιτείς να σηκώσουν παρέα για να καθίσεις, “μεγαλειότατε”! Από παλιά είχες αυτή τη μεγαλομανία, που μάλλον είναι και κολλητική στα “κουμπαράκια”.

- Σπόντες χωρίς τέλος: Σχεδόν καθημερινές και μάλιστα συνεχόμενες είναι οι σπόντες του Μουτσινά προς το κανάλι του και μάλιστα με έντονο πολιτικό “αλατοπίπερο”. Μάλιστα, ο ίδιος πάντα έκανε λόγο και για την πιθανότητα να σταματήσει η εκπομπή την προεκλογική περίοδο, λόγω της αυξημένης πολιτικής επικαιρότητας. Πάντως, στην ιστορία της τηλεόρασης έχουμε μάθει πως οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται πειραχτικά!

- “Η ζωή είναι ωραία” και γίνεται ομορφότερη κάθε Σάββατο, στις 18:15: Αυτό πρωτίστως προκύπτει από τους συνεντευξιαζόμενους που φιλοξενεί η νέα εκπομπή της “ΚΡΗΤΗ TV”. Σε κάθε επεισόδιο ένα πρόσωπο της εγχώριας showbiz αποκαλύπτεται στη Γιούλη Πυργιανάκη. Στην πρεμιέρα καλεσμένος ήταν ο Λάκης Γαβαλάς, ενώ στο επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου η Μαρίνα Βερνίκου μίλησε για όλα σε μια πολύ “ζεστή” συνάντηση! Από τη ρουτίνα ομορφιάς της, το πάθος της για τη φωτογραφία μέχρι τη φιλανθρωπική της δράση και την CREAID, η Μαρίνα Βερνίκου απέδειξε πως είναι μια δυναμική γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε αέναη κίνηση! “Η ζωή είναι ωραία” - πέραν όλων των άλλων - γιατί μαθαίνουμε όμορφα ενδυματολογικά τρικ και δοκιμάζουμε εκλεπτυσμένες γεύσεις με συνταγές που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα! Συντονιστείτε στην καλύτερη παρέα κάθε Σάββατο, στις 18:15. Στην “ΚΡΗΤΗ TV” φυσικά!

- Από την... Πόλη έρχομαι: Ωραία τον πετάει τον “τσούρλο” στη δήλωση η συνεντευξιαζόμενη: «Καλούμε τους πολίτες και τις πολίτισσες» (και δεν εννοούσε τις Κωνσταντινουπολίτισσες). Εσύ, βρε άνθρωπε, που μοντάρεις το θέμα, γιατί την εκθέτεις τη γυναίκα; Το λάθος στο ζωντανό πάνω στη ροή του λόγου, υπό την πίεση του χρόνου και άλλων δυσκολιών, εάν δε “ματώνει” αφτιά συγχωρείται.

Στο μονταρισμένο βίντεο, που το περνάει από “κόσκινο” - υποτίθεται - η ρεπόρτερ... όχι!

- “Φωτιά” στα social media: Ξεκίνησε ο μαραθώνιος των “κολαούζων” του κέντρου, που άρχισαν να εκφράζουν πολιτική άποψη, μιας και είναι, λέει, και πάλι δημοσιογράφοι. Τη μια στη Δασκαλογιάννη και την άλλη πίσω από την Κοραή “τσιμπούν” πληροφόρηση για να την “τιτιβίσουν”. Τελικά, ούτε σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα βάλουν μυαλό. Τώρα που πεζοδρομήθηκε το κέντρο είναι και πιο εύκολη η μετακίνηση. Βέβαια, χάνουν τις νυχτερινές διεργασίες, γιατί στη δύση του ηλίου είναι και στα σπιτάκια τους. Υπομονή, εκλογές είναι και θα περάσουν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News