Χαμός με τον πρίγκιπα Χάρι: Πώς πήρε την αμερικανική βίζα αφού έχει παραδεχτεί την χρήση ναρκωτικών;

Life
Χαμός με τον πρίγκιπα Χάρι: Πώς πήρε την αμερικανική βίζα αφού έχει παραδεχτεί την χρήση ναρκωτικών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ίδιο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν και οι αμερικανικές μεταναστευτικές αρχές

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι ότι κατά το παρελθόν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, μάλλον τον έβαλε σε μπελάδες. Όπως αναφέρει το In.gr πρίγκιπας Χάρι καλείται πλέον να αποκαλύψει πώς απάντησε στην ερώτηση για τα ναρκωτικά στην αίτηση που έκανε για να πάρει την βίζα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα στο ίδιο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν, σύμφωνα με την Daily Mail και οι αμερικανικές μεταναστευτικές αρχές.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ έχουν αυστηρές κυρώσεις σε όποιον ψεύδεται κατά την αίτηση για άδεια παραμονής, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε αν ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με το αν ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Προθεσμία μέχρι τις 12 Απριλίου

Οι αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 12 Απριλίου για να ανταποκριθούν σε αίτημα κορυφαίας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης, η οποία επιδιώκει να καθορίσει πώς επιτράπηκε στον Δούκα του Σάσεξ να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οποιοσδήποτε υποβάλλει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική πρέπει να σημειώσει ένα πλαίσιο για να απαντήσει «ναι» ή «όχι» στην ερώτηση: «Είστε ή υπήρξατε ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή τοξικομανής;».

Ο δούκας του Σάσεξ στο βιβλίο του «Spare» γράφει πως «έπινε πολύ», έκανε χρήση κοκαΐνης και κάπνιζε διάφορες ουσίες.

«Το άρχισα για ψυχαγωγία και μετά άρχισα να καταλαβαίνω ότι μου έκανε καλό» δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι για την χρήση ουσιών, μιλώντας με τον ειδικό σε θέματα εξαρτήσεων, Γκαμπόρ Ματέ, πριν από λίγες εβδομάδες, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των ουσιών αισθανόταν «χαλάρωση, ανακούφιση, άνεση».

Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών ουσιών απαγορεύει τη χορήγηση βίζας, όπως έγινε και στην περίπτωση της Amy Winehouse και της διάσημης δημοσιογράφου, σεφ και συγγραφέως Nigella Lawson.

Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλείται  το marieclaire.com, οι χρήστες ναρκωτικών που δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν στους αξιωματούχους μετανάστευσης έναν λόγο για να ξεκινήσουν έρευνα για το άτομο -όπως μια εγκληματική πράξη.

«Πρέπει να τους δώσεις κάτι που θα το πυροδοτήσει και το να το αποκαλύψεις σε ένα βιβλίο -ότι πειραματίστηκες με ναρκωτικά όταν ήσουν νέος- δεν νομίζω ότι σε οδηγεί εκεί», λέει ο δικηγόρος James Leonard . «Η μετανάστευση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα με βάση αυτό. Αν είχε συλληφθεί ή αν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, τότε θα είχαμε μια διαφορετική συζήτηση».

Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ακόμη και μια κλήση μπορεί να τον οδηγήσει σε απέλαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News