Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισαν οι προεκλογικές διεργασίες, αυξήθηκαν και οι περιφερόμενοι δεξιά και αριστερά μπας και “τσιμπήσουν” κάτι...

-Ρε κοπελιά, έχεις θράσος

Είναι τουλάχιστον τραγικό να σηκώνεις κάμερα κινητού και να τραβάς τη δήλωση που κάνει άλλος συνάδελφος για ρεπορτάζ. Δε θα μιλήσω για την ευκολία να “τσιμπά” τις δηλώσεις που κάνει άλλος, αλλά κυρίως για το θράσος να προσπαθεί στο πλάνο να κρύψει και το μικρόφωνο του άλλου Μέσου. Θα μου πεις πότε σεβάστηκε τη δουλειά των άλλων το Μέσο που εκπροσωπεί; Γιατί όπως λέει και ο λαός, “δείξε μου τον φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι”… Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ισχύει το “δείξε μου το Μέσο σου για να σου πω ποιος είσαι”. Άντε και στην άλλη με το καλό.

-Η εκπομπή στο “πόδι”

Βλέπει τα τρέιλερ εκπομπών και κάνουν τις κλοπές τους. Καλώντας έναν καλεσμένο τσάτρα-πάτρα θεωρούν πως πρόλαβαν την είδηση. Πότε δεν ακολούθησαν τη γραμμή του σεβασμού για να το κάνουν και τώρα. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει μιας και είναι τουλάχιστον αστείο να βλέπεις μεταφερόμενες εκπομπές να προσπαθούν να επιβιώσουν με τη λογική της δουλείας του ποδαριού. Τελικά, μετά τον τιτανομέγιστο χτύπησε ξανά και ο βολεμένος “παπαγάλος”.

-Σε εκλογική ετοιμότητα

Ο εκλογικός μηχανισμός έχει ήδη ενεργοποιηθεί και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ήδη η ενημέρωση άρχισε να καταλαμβάνει περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση με τα αθηναϊκά μίντια να μετατρέπουν το prime time αλλά και το late night σε χρόνο για εκπομπές με καλεσμένους πολιτικούς. Μάλιστα στο Μega είναι, λέει, έτοιμοι και το πάνελ της εκλογικής βραδιάς και το ενημερωτικό τμήμα έχει κάνει πρόταση στην Ελένη Μενεγάκη να βρεθεί έστω και λίγα λεπτά στην αρχή της εκλογικής νύχτας στο πλατό του μεγάλου καναλιού.

-Οι περιφερόμενοι του κέντρου

Άρχισαν οι προεκλογικές διεργασίες, αυξήθηκαν και οι περιφερόμενοι δεξιά και αριστερά μπας και “τσιμπήσουν” κάτι ή καλύτερα να μεταφέρουν κάτι στο αντίπαλο “στρατόπεδο” μιας και το ανακάτεμα το έχουν κάνει επάγγελμα. Οι γνωστοί κολαούζοι του κέντρου έδωσαν και παράταση στον χρόνο παραμονής μιας και πύκνωσαν και τις εμφανίσεις τις πρώτες βραδινές ώρες. Την ίδια ώρα, ο κομματάρχης και επικοινωνιακός σύμβουλος μάλλον πρέπει να χαμηλώσει τους τόνους της φωνής τους όταν περπατά, μιας και μπορεί ο καθένας να ακούσει το μαγείρεμα. Να σκεφτείς δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί οι εκλογές.

-Ρεκόρ οι σελίδες

Τελικά πόσες σελίδες μπορεί να έχει ένας υποψήφιος. Ναι το προεκλογικό παιχνίδι στα social media ξεκίνησε και ορισμένοι άρχισαν τα καλέσματα για αποδοχή με ένα κλικ στις σελίδες στα Fb και τα Instagram. Μάλιστα, οι πιο προχωρημένοι άρχισαν να χτυπούν και από το Tiktok με βίντεο και παρεμβάσεις. Βέβαια, υπάρχουν και οι επίδοξοι υποψήφιοι που όλη την ημέρα στέλνουν αιτήματα για να δεχτείς τις δεκάδες σελίδες που έχουν δημιουργήσει. Ο γρίφος είναι ένας για την ταυτότητα του πρωταθλητή και μάλλον η απάντηση δε θέλει και πολύ σκέψη.

-Το τραβάνε από τα “μαλλιά”

Στην τηλεόραση αυτό που έχει αποδειχθεί από τη μυθοπλασία είναι πως αυτή πρέπει να ρίχνει αυλαία πριν κουράσει. Αυτό θα αποτυπωθεί και στα νούμερα τηλεθέασης. Ο “Σασμός” και “Η γη της ελιάς” θέλουν να συνεχίσουν λέει και τρίτη χρονιά μόνο που αυτό είναι και το λάθος. Όταν οι ιστορίες κορεστούν, τότε η κόπωση από την πλευρά των τηλεθεατών είναι και δεδομένη. Άλλωστε είναι πολλά τα παραδείγματα από το παρελθόν. Μήπως λοιπόν οι διευθύνσεις προγράμματος να κατανοήσουν το πότε πρέπει να ρίξει αυλαία ένα σίριαλ… λέμε εμείς τώρα!

-Γνωστή η τακτική

Το να ανακυκλώνεις μια είδηση που έβγαλε ένα άλλο Μέσο δεν είναι κακό, όταν μάλιστα η είδηση έχει να πει και κάτι. Το να παρουσιάζεις όμως την είδηση έχοντας “τσιμπήσει” το κείμενο άλλου συναδέλφου, έχοντας όμως βγάλει το όνομα της εκπομπής και του site που το πήρες είναι τουλάχιστον ντροπή. Εδώ θα μου πεις αλλάζεις την ώρα της δημοσίευσης για να φανεί ότι το έβγαλες πρώτος, η κλοπή του κειμένου θα σε πειράξει. Γνωστή η τακτική, γνωστό και το ποιόν του Μέσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News